U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vetkruid | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over vetkruid

Vetkruid is een laagblijvende vaste plant met kleine, wasachtige bladeren, die regendruppels opnemen. De tuinplant kan daardoor goed tegen langere, droge periodes. De bladeren verkleuren ieder seizoen en krijgen in de zomer lage bloemen, die langdurig kunnen bloeien en vlinders, hommels en bijen aantrekken. Vetkruid of Sedum is daardoor een gewilde tuinplant voor onderhoudsarme tuinen en wordt vaak toegepast als “opvuller” tussen stenen, tegels en muurtjes. Vetkruid is ook uitermate geschikt als dakbedekking door zijn isolerend vermogen: koelte in warme zomers en warmte in de koude winter. Bovendien wordt zo extra CO2 uit de lucht gehaald.

Vetkruid planten

Vetkruid staat graag in de zon of gefilterd zonlicht in een goed waterdoorlatende, vrij droge bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Plant Sedum aan langs muurtjes of rotspartijen of als dakbedekking op daarvoor geprepareerde daken.

Vetkruid verzorgen

In zachte winters behoudt Vetkruid zijn bladeren, bij strenge winters verliest de tuinplant zijn bladeren. Knip of hark afgestorven bloemen en bladeren weg en al snel zullen zich nieuwe blaadjes ontwikkelen. Sedum vormt een dicht, bodembedekkend tapijt, waardoor onkruid weinig kans meer heeft.

 

vetkruid kan worden gebruikt als bodembedekker voor droge grond

 

Inspiratie Vetkruid:

vetkruid is ook erg geschikt voor toepassing als rotsplant

 

Vetkruid voelt zich goed thuis op goed doorlatende grond of tussen stenen. Ze kan gemakkelijk worden toegepast als rotsplant.

 

de meeste vetkruid planten bloeien in de zomer

 

Vetkruid bloeit in de zomer met kleine bloemschermen. De bloemen hebben meestal een roze of rode bloemkleur en blijven ook na de bloei nog even aantrekkelijk. Knip de bloemschermen in de winter af.

 

vetkruid houdt van een zonnige standplaats

 

Vetkruid groeit op schrale grond, maar houdt niet van natte voeten. In de winter kan de plant daardoor soms wegvallen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.