Menu
Geen producten gevonden

Informatie over aster

De Aster is een heel uitgebreide plantenfamilie. Er zijn twee hoofdsoorten; dat zijn de Zomeraster (Kalimeris in het Latijn) en de Herfstaster die in het Latijn ook Aster genoemd wordt. De Herfstaster is de grootste en meest bekende groep. Asters hebben allemaal een uitbundige bloei. De bloemen hebben allemaal een geel bloemhoofdje met daarom heen lintbloemen die per soort een andere kleur hebben, meestal in het kleurenspectrum wit-roze-paars. Daarnaast bestaan er lage asters, maar er zijn ook hogere cultivars. Deze hebben vaak kleinere bloemen dan de laagblijvende soorten. Asters, en vooral de Herfstasters zijn favoriet bij bijen. Heeft u graag bijen in de tuin, of helpt u de bijen graag met het verzamelen van de nectar, dan kunt bijna niet om deze groep planten heen!

Aster snoeien en verzorgen

Asters zijn vaste planten die in de winter afsterven. Na de bloei verdort de plant, waarna dit nog lang overeind blijft staan. In de wintermaanden, of anders uiterlijk in maart kunnen de verdorde plantenresten van de Asters bij de grond worden afgeknipt. De laagblijvende asters zijn goed te scheuren. Lift de planten in de wintermaanden uit de grond en plant ze in verschillende delen weer terug. Geef Asters in het voorjaar een keer organische mest. Dit kan bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel zijn. Het houdt de tuinplanten gezond en dit verkleint weer de kans op meeldauw later in het jaar. 

Naamgeving asters

Nog even een kort stukje over de naamgeving rondom asters; die is namelijk recentelijk vrij overhoop gegooid. Zo heet de Aster dumosus nu officieel Symphyotrichum dumosum en de Aster divaricatus nu Eurybia divaricata. De namen zijn er niet makkelijker op geworden en in de meeste tuinboeken vindt u nog gewoon de naam Aster. Op Tuinplantenwinkel.nl hanteren we daarom de naam aster nog voor alle soorten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.