Menu
Geen producten gevonden

Informatie over hortensia's

Van alle heesters bloeit de hortensia, naast de roos het langst. Ze verschijnen tegenwoordig in vele prachtkleuren en zelfs met zwarte stengels (black steel hortensia) zijn ze verkrijgbaar. Binnen de categorie hortensia zijn twee grote groepen te onderscheiden. De pluimhortensia (Hydrangea paniculata) bloeit met grote witte, rode of roze pluimen en dient laat in de winter teruggesnoeid te worden. De gewone of boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) bloeit in veel meer verschillende kleuren en wordt niet ieder jaar teruggesnoeid. Een hele mooie en bekende variant is de Hydrangea ‘Limelight’. Met zijn stevige takken en limoengroene bloemen is dit een echte aanrader. Het mooie is dat deze hortensia nu ook online te koop is in een kleine variant: de Hydrangea ‘Little Lime’.

In onze webshop zijn diverse soorten hortensia te koop. De ‘Strong Annabelle’ wordt veel verkocht ter vervanging van de bekende Hydrangea ‘Annabelle’, die wat eerder door gaat hangen. Er zijn ook nieuwe doorbloeiende soorten te koop in onze webshop. Een voorbeeld hiervan is de Hydrangea ‘Endless Summer’ en de Hydrangea ‘Forever en Ever’. Dit zijn soorten die op eenjarig hout bloeien, evenals de paniculata soorten. U kunt natuurlijk ook kiezen voor de gewone Hyndrangea macrophylla, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Een aanwinst voor elke tuin! Kijk online in onze webshop en lees alles over onze hortensia’s

 

Bij deze boerderij zorgt de enige echte boerenhortensia voor een prachtig plaatje

 

Inspiratie Hortensia's:

De Annabelle-hortensia of hortensia 'annabelle' is een bekende soort die met enorm grote witte bloemtrossen menig tuin siert

 

De Annabelle-hortensia of hortensia 'annabelle' is een bekende soort die met enorm grote witte bloemtrossen menig tuin siert. De bloemen hebben een groen-witte kleur die makkelijk combineert met andere heesters, vaste planten en bomen.

De boerenhortensia is verkrijgbaar in veel kleuren en bloeit heerlijk lang

 

Bij deze boerderijwoning komt de boerenhortensia goed uit de verf. De boerenhortensia is een makkelijke tuinplant met een rijke en lange bloei in de zomer. Er zijn veel kleuren verkrijgbaar en zelfs laag blijvende soorten!

 

Pluimhortensia's bloeien de gehele zomer met opvallende puntvormige bloemtrossen

 

Pluimhortensia's bloeien de gehele zomer met opvallende puntvormige bloemtrossen. De bloemen bloeien vaak wit en verkleuren daarna naar roze of rode tinten. Pluimhortensia's kunnen beter tegen een plek in de volle zon dan de boerenhortensia's.

 

Video's over Hortensia's:

 

 

De Hortensia 'Annabelle' heeft ook een broertje met sterkere stelen die minder snel omknakken: De Strong Annabelle.

 

 

Een bijzondere en iets minder bekende hortensiasoort is de Eikenbladhortensia. Deze soort heeft bladeren die lijken op die van een Amerikaanse eikenboom en bloeit met bloemen zoals die van een pluimhortensia.

 

 

Een hortensia kan ook worden opgekweekt tot een kleine boom. Deze pluimhortensia op stam zorgt voor een rijke bloei in de zomer die extra goed opvalt.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13566 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.