Menu
Geen producten gevonden

Informatie over hortensia's

Van alle heesters bloeit de hortensia, naast de roos het langst. De hortensia is daarom al jaren de meest populaire tuinplant van allemaal. De soortenrijkdom onder hortensia’s is enorm en daarom vindt je in bijna elke tuin wel een hortensiastruik terug.

Soorten hortensia bij Tuinplantenwinkel bestellen

Binnen de categorie hortensia’s zijn een aantal grote groepen te onderscheiden. Dit maakt de keuze in de meeste gevallen een stuk gemakkelijker. Het bekendst is de boerenhortensia of Hydrangea macrophylla. Binnen deze groep is er weer enorme variatie. De meeste soorten boerenhortensia bloeien met prachtige gekleurde bloemtuilen met vaak een ronde vorm. Soms bestaan de bloemtuilen uit een krans van schutbladeren en daarbinnen kleine knopbloemetjes. In dat geval worden ze schermhortensia of teller-hortensia genoemd. Boerenhortensia bloeien doorgaans op het oude hout, maar er zijn tegenwoordig ook selecties die daarnaast ook op het nieuwe hout bloeien en daardoor iets langer; bekijk hiervoor onze doorbloeiende hortensia.

 

De tweede bekende groep is de Annabelle hortensia. De officiële naam luidt Hydrangea arborescens, maar de naam Annabelle is synoniem geworden voor deze groep. Annabelle hortensia’s bloeien met grote wit-groene bloemtuilen op stelen van ongeveer een meter hoog. De bloemen verschijnen in tegenstelling tot bij de boerenhortensia’s altijd op het eenjarige hout. Naast de planten met witte bloemtuilen zijn er ook variëteiten met roze en limoengroene bloemen. De ‘Strong Annabelle’ wordt veel verkocht ter vervanging van de bekende Hydrangea ‘Annabelle’, die wat eerder door gaat hangen.

 

Een derde grote groep is de pluimhortensia (Hydrangea paniculata). Deze bloeit met grote witte, rode of roze pluimen en bloeit net als de Annabelle op het nieuwe hout. De bloemtuilen hebben geen bolvorm maar hebben een punt. Vanwege de vorm wordt deze hortensia ook wel de schapenkop hortensia genoemd. Een hele sterke en bekende variant is de Hydrangea ‘Limelight’. Met zijn stevige takken en limoengroene bloemen is dit een echte aanrader. Het mooie is dat deze hortensia nu ook online te koop is in een kleine variant: de Hydrangea ‘Little Lime’. Veel van deze soort hortensia’s zijn ook te koop als kleine boom op stam. Bekijk hiervoor onze stamhortensia’s.

Hortensia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast deze bekendere soorten hortensia vindt u ook de fluweelhortensia, eikenbladhortensia en de serrata hortensia in ons assortiment terug. Tuinplantenwinkel.nl levert alle hortensia planten in pot. Deze zijn het hele jaar door aan te planten. Wij leveren uitstluitend A-kwaliteit plantmateriaal en staan voor 100% achter onze producten.

 

Bij deze boerderij zorgt de enige echte boerenhortensia voor een prachtig plaatje

 

Inspiratie Hortensia's:

De Annabelle-hortensia of hortensia 'annabelle' is een bekende soort die met enorm grote witte bloemtrossen menig tuin siert

 

De Annabelle-hortensia of hortensia 'annabelle' is een bekende soort die met enorm grote witte bloemtrossen menig tuin siert. De bloemen hebben een groen-witte kleur die makkelijk combineert met andere heesters, vaste planten en bomen.

De boerenhortensia is verkrijgbaar in veel kleuren en bloeit heerlijk lang

 

Bij deze boerderijwoning komt de boerenhortensia goed uit de verf. De boerenhortensia is een makkelijke tuinplant met een rijke en lange bloei in de zomer. Er zijn veel kleuren verkrijgbaar en zelfs laag blijvende soorten!

 

Pluimhortensia's bloeien de gehele zomer met opvallende puntvormige bloemtrossen

 

Pluimhortensia's bloeien de gehele zomer met opvallende puntvormige bloemtrossen. De bloemen bloeien vaak wit en verkleuren daarna naar roze of rode tinten. Pluimhortensia's kunnen beter tegen een plek in de volle zon dan de boerenhortensia's.

 

Video's over Hortensia's:

 

 

De Hortensia 'Annabelle' heeft ook een broertje met sterkere stelen die minder snel omknakken: De Strong Annabelle.

 

 

Een bijzondere en iets minder bekende hortensiasoort is de Eikenbladhortensia. Deze soort heeft bladeren die lijken op die van een Amerikaanse eikenboom en bloeit met bloemen zoals die van een pluimhortensia.

 

 

Een hortensia kan ook worden opgekweekt tot een kleine boom. Deze pluimhortensia op stam zorgt voor een rijke bloei in de zomer die extra goed opvalt.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.