Menu
Geen producten gevonden

»

Culvita - Hortensia Blauw

Product informatie

Culvita Hortensia Blauw of Aluin - Informatie:

Culvita Hortensia Blauw zorgt voor de vorming en het behoud van een blauwe bloemkleur van hortensia's.

Blauwe hortensia's vragen een zure bodem. Aluin verzuurt de bodem, wat zorgt voor een diepblauwe bloemkleur. De toepassing van tuinturf bij het aanplanten van blauwe hortensia's versterkt de werking.

Bij blauwe hortensia's nooit kalk strooien! Kalk maakt de bodem minder zuur, waardoor de bloemen minder blauwe zullen kleuren.

 

Toepassing:

Culvita Hortensia Blauw toepassen in september omdat dan de knopvorming voor het volgende bloeiseizoen plaatsvindt. Om de werking te versterken, voor een intense blauwe kleur, wordt de behandeling herhaalt in het voorjaar.

Sommige hortensia's worden niet blauw na het toedienen van Culvita Hortensia Blauw. Rode en witte variëteiten kunnen kleurvast zijn en veranderen niet van kleur.

Het aluin volgens de onderstaande dosering oplossen in lauw water. Giet de verkregen oplossing bij de plant. Voor een optimale blauwkleuring aluin toepassen in het najaar en het voorjaar. Bij het planten van hortensia's in het voorjaar de volledige dosis (najaar+voorjaar) in één keer toedienen. Gebruik het handige maatschepje (meegeleverd). 15 gram Culvita Hortensia Blauw is gelijk aan 15 ml.

 

Dosering:

September/Oktober:

  • In de volle grond: 10-15 gram per vierkante meter.
  • In potten: 5-10 gram per vierkante meter.

Maart:

  • In de volle grond: 10-15 gram per vierkante meter.
  • In potten: 5-10 gram per vierkante meter.

 

Belangrijke info:

Culvita Hortensia Blauw bevat aluminiumsulfaat. Buiten bereik van kinderen bewaren. Irriterend voor ogen en de huid. Aanraking met ogen en huid vermijden. Bij aanraking met de ogen onmiddelijk met overvloedig water water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen. Na aanraking met de huid onmiddelijk wassen met veel water. Draag geschikte beschermende kleding, handschoenen en een beschermmiddel voor de ogen/voor het gezicht. In het geval van inslikken onmiddelijk een arts raadplegen en verpakking of etiket tonen. Irriterend.De Culvita - Hortensia Blauw | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.