Informatie over groenblijvende bolboom

Een groenblijvende bolboom is een echte aanwinst voor uw tuin. Deze bomen zorgen ervoor dat er ook in de winter een groene basis is. Over het algemeen groeien de groenblijvende varianten niet zo snel als de bladverliezende bolbomen. Dit betekent dat ze ook op een plek waar minder ruimte voor een grote kroon is, prima aangeplant kunnen worden. In een kleine voortuin zorgen twee bolbomen naast elkaar voor gelijkheid en evenwicht. In een grotere tuin kunnen ze een speels effect creëren en zorgen verschillende bladhoudende bolbomen voor een groen geraamte 

Hoe groenblijvende bolbomen snoeien?

Bolbomen zijn afgeleiden van de struikvarianten. Daardoor kunnen deze groenblijvende soorten prima gesnoeid worden. Het beste kan dit in de loop van het voorjaar en in de zomermaanden gebeuren. Snoei niet in de wintermaanden. De kans bestaat dan namelijk dat er tijdens een strenge vorstperiode schade aan de groenblijvende bolbomen ontstaat. 

Een groenblijvende bolboom kopen op Tuinplantenwinkel.nl

De stam van de groenblijvende bolbomen hebben een vaste hoogte. Een groenblijvende bolboom op stam vindt u op Tuinplantenwinkel.nl terug in verschillende maten, Zodat u zelf kunt bepalen welke stamhoogte voor uw situatie het meest geschikt is. U heeft hier de keus uit een kleine bolboom, die dus geschikt is voor een kleine tuin, maar ook een groter formaat behoort tot de mogelijkheden. Hoe u de boom snoeit, bepaald uiteindelijk hoe hoog de boom wordt.

 

Door te bestellen via Tuinplantenwinkel.nl hoeft u geen aanhanger of bestelbus te regelen om de boom te vervoeren. Een van onze eigen chauffeurs komt de bolboom van uw keuze namelijk bij u thuis bezorgen. Als u ook aanplantgrond of boompalen heeft besteld, nemen wij deze voor u mee. Zo heeft u alle benodigdheden bij de hand en met behulp van onze plantinstructies geeft u de bolboom eenvoudig een plekje in uw tuin.  

Hoe plant u een groenblijvende bolboom?

Een bolboom planten is prima zelf te doen. Bij het bepalen van de standplaats dient u te zorgen voor een plek in de zon of halfschaduw. Elke soort grond is geschikt, maar bij het aanplanten is het toevoegen van tuinturf of aanplantgrond aan te raden. Maak allereerst een ruim plantgat (minimaal 60x60x60 cm). Vermeng daarna de tuinturf (Photinia) of aanplantgrond (Laurier) door de aarde, zet de boom in het gat en vul het met de gemengde grond weer aan. Vooral bij groenblijvende bolbomen is het aan te raden om een boompaal en band te plaatsen. Het bladerdek vangt in de winter namelijk veel wind, waardoor de kans op scheefwaaien bij een groenblijvende bolboom groter is dan bij een bladverliezende variant.

Welke groenblijvende bolbomen zijn er?

Als u een groenblijvende bolboom op stam zoekt, zijn er verschillende mogelijkheden. De Glansmispel (Photinia fraseri), Laurier (Prunus laurocerasus) en Portugese laurier (Prunus lusitanica) zorgen het hele jaar door voor groen in uw tuin. Tijdens een warme zomerdag zorgen ze voor schaduw en de rest van het jaar dekken ze zicht van buitenaf af. Ook de Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) is in onze webshop te vinden als bolboom. Deze boom draagt decoratieve vruchten en groeit het beste op een standplaats in de zon of halfschaduw.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.