Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende bolboom

Soms kan een groenblijvende Bolboom echt een aanwinst in de tuin zijn. Deze bomen zorgen ervoor dat er ook in de winter een groene basis is. Over het algemeen groeien de groenblijvende bolbomen niet zo snel als de bladverliezende bolbomen. Dit betekent dat ze ook op een plek waar minder ruimte voor een grote kroon is, prima aangeplant kunnen worden.

Groenblijvende bolboom snoeien en verzorgen

De Bol-Photinia en Bol-Laurier zijn beide afgeleiden van de struikvarianten. Daardoor kunnen deze twee groenblijvende bolboom soorten prima gesnoeid worden. Het beste kan dit in de loop van het voorjaar en in de zomermaanden gebeuren. Snoei niet in de wintermaanden. De kans bestaat dan dat er tijdens een strenge vorstperiode schade aan de groenblijvende bolbomen ontstaat. 

Groenblijvende bolboom kopen op Tuinplantenwinkel.nl

De stam van de groenblijvende bolbomen hebben een vaste hoogte. Op Tuinplantenwinkel.nl worden per soort meestal meerdere stamhoogtes aangeboden, zodat u zelf kunt bepalen welke stamhoogte voor uw situatie het meeste geschikt is. 

Groenblijvende bolboom planten

Een groenblijvende bolboom planten is prima zelf te doen. Maak allereerst een ruim plantgat (minimaal 60x60x60 cm). Vermeng daarna de tuinturf (Photinia) of aanplantgrond (Laurier) door de aarde, zet de boom in het gat en vul het met de gemengde grond weer aan. Vooral bij groenblijvende bolbomen is het aan te raden om een boompaal en band te plaatsen. Het bladerdek vangt in de winter namelijk veel wind, waardoor de kans op scheefwaaien bij een groenblijvende bolboom groter is dan bij een bladverliezende.

Groenblijvende bolboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.