U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vaste planten | Tuinplantenwinkel.nl

Vaste planten

Vaste planten

Informatie over vaste planten

Vaste planten spelen altijd een belangrijke rol in de tuin. Door de vele verschillende eigenschappen zoals kleur, vorm en bloeitijd zorgen ze voor veel variatie, een hoofdrol is dan ook weggelegd voor de vaste plant. Zo is er ook voor ieder plekje in de tuin, zon of schaduw, droog of nat, altijd wel een geschikte vaste plant te vinden. Vaste planten bloeien voor het merendeel in de zomer, echter zijn er ook vaste planten die het vroege voorjaar opfleuren en juist weer andere die tot laat in het najaar bloeien.

In de winter sterven veel vaste planten bovengronds af, om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen, zo bloeien ze jaar op jaar weer rijker en mooier. Juist deze jaarlijkse cyclus maakt de vaste plant zo aantrekkelijk. Ieder seizoen valt er immers weer iets nieuws te ontdekken aan de plant.

Vaste planten voor ieder seizoen

Een voorbeeld van een vaste plant die al vroeg bloeit is de Helleborus orientalis (Oosterse kerstroos). Deze tuinplant bloeit soms al vanaf kerstmis tot laat in maart met vertederend mooie bloemen; sneeuw of vorst laat deze vaste plant ongedeerd. Helleborus is goed te combineren met andere vroeg bloeiende planten zoals bijvoorbeeld Pulmoniaria (Longkruid) of Bergenia (schoenlappersplant). Enkele voorbeelden van vaste planten die juist in het najaar bloeien zijn bijvoorbeeld Asters, Anemonen, Cimicifuga ramosa (zilverkaars) en Liriope muscari (Leliegras).

Vaste planten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Uiteraard kunt u deze planten vinden in onze onze Tuinplantenwinkel.nl. We hebben een grote sortering vaste planten in ons plantencentrum, maar natuurlijk kunt u ook erg gemakkelijk vaste planten online kopen en vergelijken in onze webshop. Voor elke plek in uw tuin of border bestaat er wel een geschikte vaste plant. Ook hebben wij een groot assortiment planten voor in de schaduw. Geraniums behoren tot de groep vaste planten. Een echte aanrader is de Geranium ‘Rozanne’.  Rozanne is een echte kampioen te noemen. Ze is momenteel de langst bloeiende geranium die wij kennen, eigenlijk kunnen we wel zeggen dat Rozanne de langst bloeiende plant is van alle vaste planten. Uiteraard kunt u in onze webshop terecht voor nog veel meer vaste planten.

Vaste planten aanplanten en onderhouden

Alle vaste planten bij Tuinplantenwinkel.nl worden geleverd in pot. Planten in pot kunt u het gehele jaar door in de volle grond planten met uitzondering bij vorst. Bij het aanplanten van vaste planten is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is dit bereikt u door het loswerken van de grond. Voor vaste planten volstaat het meestal om de bovenste 30 cm oftewel 1 spade diep, om te spitten. Nu is ook het moment om grondverbetering toe te passen indien nodig. Meer hierover kunt u lezen bij onze tips voor het aanplanten: Lees hier alles over het aanplanten van vaste planten

 

Vaste planten laten zich eindeloos combineren, bijvoorbeeld in deze vaste planten border met salvia

 

Inspiratie Vaste Planten:

Salvia, Geranium en siergrassen zijn in deze border gecombineerd en vormen een natuurlijk geheel
 

 

In deze border zijn verschillende soorten Salvia, Geranium en siergrassen met elkaar gecombineerd.

 

Vaste planten zorgen het hele jaar door voor kleur in de tuin

 

Door vaste planten te combineren kunnen borders worden gecreëerd die het vanaf de lente tot diep in het najaar bloeien.

 

Ook aan het einde van het seizoen in de herfst zorgen vaste planten voor kleur

 

Zelfs aan het einde van het seizoen zorgen vaste planten zoals deze asters en sedums nog voor kleur in de tuin.

 

Video's over Vaste Planten:

 

 
 

 

Heuchera is een kleurrijke vaste plant die zowel in de halfschaduw of zon goed groeit.

 

 

 

Naast bloeiende vaste planten zijn er ook tal van siergrassen. Siergrassen laten zich gemakkelijk combineren en zorgen voor een natuurlijke uitstraling van de tuin.

 

 

 

Een ideale plant om te combineren is de Verbena bonariensis met zijn luchtige groeiwijze en eindeloze bloei in de zomer.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.