Menu
Geen producten gevonden

Informatie over vaste plant geranium

Geraniums zijn binnen de categorie vaste planten een zeer populaire groep planten; niet te verwarren met de éénjarige geranium die naar de officiële Latijnse naam Pelargonium luistert. Er zijn zeer veel verschillende soorten geraniums; de familie geraniums heeft een grote diversiteit in hoogte, kleur, bloeitijd en standplaats. Deze vele verschillende eigenschappen zorgen ervoor dat er voor ieder plekje in de tuin altijd wel een geschikte geranium te vinden is. Kortom, de geranium kent vele toepassingen van bodembedekker tot weefplant in de border. Alle bodembedekkende geraniums kunt u in onze webshop bij elkaar vinden.

Rijk en langbloeiende Geranium soorten

Enkele rijk bloeiende geraniumsoorten die te koop zijn in onze tuinplanten webshop zijn de Geranium ‘Rozanne’ en de Geranium ‘Ballerina’. Vooral de ‘Rozanne’ is een zeer lang bloeiende Geranium. De Nederlandse naam van deze tuinplant is ooievaarsbek. Over het algemeen zijn het allemaal gemakkelijke, snelgroeiende tuinplanten die weinig onderhoud vragen.

Geranium als bodembedekker

Veel soorten lenen zich ook als een perfecte bodembedekker. Bekende groepen zijn de Geranium maccrorhizum en cantabrigiense. De cantabrigiense leent zich prima voor begroeiing in de zon, halfschaduw en schaduw en is een uitstekende bodembedekker. De maccrorhizum voelt zich het beste thuis in de halfschaduw tot schaduw.

 

Geranium 'Rozanne' is een vaste plant geranium die bloeit van juni tot aan de vorst!

Geranium voor elke standplaats

De Geranium sanguineum vormt vrij lage- en brede pollen met een rijke bloei vanaf medio mei tot en met juli. Geranium sanguineum is weer zeer geschikt voor droge en zonnige plaatsen in uw tuin. Geranium nodosum daarintegen voelt zich zeer goed thuis op een droge schaduwrijke plek. Onder bomen bijvoorbeeld waar het droog en donker kan zijn, laten de meeste planten het op zo’n plek afweten. De nodosum laat hier echter nog een bescheiden bloei zien. Geranium phaeum is een alleskunner, de plant kan goed tegen droge schaduw maar ook in de zon voelt hij zich thuis.

Geraniums online kopen en in ons plantencentrum

In ons plantencentrum is de geranium een van de meest verkochte vaste planten. Onze geranium planten zijn van zeer goede kwaliteit en tegen scherpe prijzen verkrijgbaar. Op al uw bestelde geraniums in onze tuinplantenwinkel krijgt u daarnaast aangroeigarantie. Zo zorgen wij ervoor dat uw tuin een groot succes wordt!

Inspiratie Vaste plant geranium:

Ook op schaduwrijke plekken komt de vaste plant geranium tot zijn recht

 

Geranium als bodembedekker op een schaduwrijke standplaats.

 

Langs een smalle rand zorgt deze Geranium macrorrhizum voor kleur

 

Geranium macrorrhizum zorgt voor kleur langs een smalle rand tegen een muur.

 

Video's over Vaste plant geranium:

 

 

De Verbena bonariensis combineert prachtig met een vaste plant geranium.

 

 

Geranium macrorrhizum is een ideale bodembedekker en groeit zowel in de zon als in de schaduw.

 

 

Ook siergrassen laten zich makkelijk combineren met een vaste plant geranium.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.