Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over leylandii

Als er één conifeer snel kan groeien, is het deze wel. Onder ideale omstandigheden groeit deze plant wel 80 centimeter per jaar. Je hebt dus snel een mooie groene haag. Deze kan snel erg hoog worden dus ook snoeien is belangrijk.

Onder de coniferen is de leylandii haag plant gemakkelijk te herkennen aan de wijd en breed spreidende groeiwijze. In het begin hebben de hagen daarom nog een vrij open structuur. Pas na een aantal jaren van snoei vormt zich een dichte haag. De Cupressocyparis leylandii is beter bestand tegen harde wind dan Thuja of Chamaecyparis en is daarom een aanrader wanneer u dicht bij de kust woont. Ook de zilte lucht verdraagt deze coniferensoort prima.

Leylandii planten en snoeien

Deze leylandii conifeer staat het liefst op een goed doorlatende, iets vochtige grond en is daardoor ook geschikt voor kleiige gronden. Het blad van de leylandii is wintergroen en goed winterhard. De planten zijn uit de volle grond verkrijgbaar in de periode tussen medio oktober en medio april. Voor de precieze data kunt u de site in de gaten houden. Leylandii planten in pot kunt u het hele jaar door aanplanten maar deze zijn duurder in aanschaf.

Bij het planten raden we aan om de aarde in het plantgat goed los te maken en te verrijken met aanplantgrond. Ook de aanplantgrond bestelt u gemakkelijk op Tuinplantenwinkel.nl. Bij planten uit de volle grond zit er een gaaslap om de kluit heen. Bij het planten van de leylandii dient u deze niet te verwijderen. Het doek belemmert de wortelgroei niet en zal in de loop der jaren vergaan.

Voor de vorming van een dichte haag is het belangrijk om deze soort niet een maar twee maal per jaar te snoeien. Dit doet u rond eind juni/begin juli en een keer in september. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en koele dag.

Leylandii kopen

Op Tuinplantenwinkel kunt u deze plant in verschillende maatvoeringen kopen. Bij iedere maat vindt u het aan te raden planten per strekkende meter haag gemakkelijk terug. We werken met gerenommeerde kwekerijen zodat het plantmateriaal altijd optimaal is met een goed doorwortelde kluit.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.