Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over calamintha nepeta

Calamintha nepeta is een makkelijke vaste plant die het perfect zal doen op een zonnige wat drogere plek. Hoe meer zon hoe meer bloemen de plant geeft. Het is een enigszins bossig groeiende tuinplant die zo'n 30 tot 40 cm hoog wordt. Daarmee staat hij bij voorkeur als groepje vooraan in de vaste planten border. Ook als randbeplanting langs een paadje komt de Calamintha nepeta perfect tot zijn recht. Het blad van deze tuinplant geeft bij aanraking een sterke naar pepermunt ruikende frisse geur af. Daarnaast trekt deze plant massaal bijen en vlinders aan.

Snoeien en verzorgen

Calamintha nepeta is een bladverliezende vaste plant die enigszins heesterachtig groeit. In de winter blijven houtige delen van de plant boven de grond. Voor het behoud van een mooie plant, is het aan te raden om deze in maart terug te knippen tot op zo'n 15 cm boven de grond. Op deze manier zullen zich van onderuit nieuwe scheuten ontwikkelen, zonder dat ze last hebben van de oude vertakkingen van het vorige jaar. Geef de Calamintha elk jaar wat kalk rondom de voet van de plant, het is namelijk een kalkminnende plant. 

Calamintha nepeta planten

Calamintha nepeta staat bij voorkeur op een zonnige plek in de tuin. Ook in de halfschaduw zal de plant het goed doen, maar hij zal wat minder uitbundig bloeien. Hoe meer zon, hoe meer bloesem. Zorg er verder voor dat de grond niet te nat kan worden. Dit wordt bereikt door de grond, voordat u gaat aanplanten, goed en diep genoeg los te maken. Zo kan eventueel teveel aan water snel de grond in trekken. Gebruik tijdens het zetten van de planten eventueel wat aanplantgrond. Dit zorgt voor een goede start van de wortels van de tuinplant.

 

Calamintha combineren in de border

 

Inspiratie:

witte geurende bloemen van calamintha

 

De witte Calamintha is de bekendste en geurt ook heerlijk gedurende lange bloeitijd. 

Calamintha combineren met Salvia en siergras

 

Calamintha nepeta is goed te combineren met bijvoorbeeld Salvia, Echinacea en siergrassen

 

Bijen houden van de Calamintha nepeta

 

Insecten zoals bijen zijn dol op deze plant, het is dan ook een echte bijenplant

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.