U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Calamintha nepeta ssp. nepeta | Bergsteentijm | Tuinplantenwinkel.nl

Calamintha nepeta ssp. nepeta

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bergsteentijm
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Violetblauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Calamintha nepeta ssp. nepeta of Bergsteentijm

Calamintha nepeta ssp. nepeta is een zonminnende vaste plant; de bloei lijkt eindeloos. Vanaf juli kunt u vaak bijna tot aan de vorst genieten van duizenden, witte bloemen, waar bijen bovendien verzot op zijn. Een echte nectarplant, die bovendien verwant is aan munt. Dat wordt duidelijk, wanneer de blaadjes gekneusd worden. De blaadjes van Bergsteentijm verspreiden dan een heerlijke geur. Deze tuinplant kan ook prima als kruid aan gerechten worden toegevoegd; de smaak zit tussen die van tijm en mint in. Al sinds de Middeleeuwen wordt deze tuinplant in Europa gekweekt.

Deze plant is ook bekend onder de naam Clinopodium nepeta ssp. nepeta. Het betreft hier de nieuwste officiële naamgeving.

 

Standplaats Calamintha nepeta ssp. nepeta

Bergsteentijm staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant groeit het beste als er wat kalk in de bodem zit.

 

Calamintha nepeta ssp. nepeta snoeien en onderhouden

Calamintha nepeta ssp. nepeta is een bladverliezende tuinplant. De plant kan in het voorjaar wat teruggesnoeid worden, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. Zoals gezegd is een kalkgift rond april aan te raden. De Calamintha nepeta ssp. nepeta | Bergsteentijm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.