» Rosa 'Newsflash'

Rosa 'Newsflash'

Product informatie

Nederlandse naam: Klimroos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Oranje
Geurend: Lichtgeurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm - 200 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter

Rosa 'Newsflash' of Klimroos - Informatie:

Deze nieuwe aanwinst in het assortiment klimrozen heeft wat betreft bloei iets weg van de zeer populaire Rosa 'Westerland'. De bloemen zijn echter iets steviger en de bloembladeren staan wat compacter bijeen. De bloemen krijgen een zalm-oranje kleur en zijn in de knop diep oranje. Het glanzende blad van deze klimroos is diepgroen van kleur. Het is een klimroos met een vrij bescheiden omvang en kan tot ongeveer 150 centimeter uitgroeien. Gezien de gezonde groei denken wij dat hij de 200 centimeter ook wel haalt. Deze klimroos kan natuurlijk tegen een schutting of muur uitstekend tot zijn recht komen maar ook tegen een kolom of pergola is de roos prachtig. Een standplaats in de zon is geliefd maar ook de halfschaduw kan deze variëteit prima verdragen. De warm-gekleurde bloemen geven de tuin een zomers tintje. Door de uitgebloeide bloemen en trossen weg te knippen blijft deze klimroos doorbloeien tot in de late nazomer.

Klimrozen zijn geweldige tuinplanten om bijvoorbeeld een pergola of oud schuurtje mee te laten begroeien. Ook tegen een schutting kan een klimroos prima zijn weg vinden. Help de klimroos altijd met klimmen, hij hecht zichzelf namelijk niet. Een klimroos vraagt niet veel ruimte in uw tuin. Aan een klein stukje grond (losse aarde) heeft hij al genoeg om zich te kunnen ontwikkelen tot een weelderige klimplant. Zorg er wel voor dat de grond voldoende diep is losgemaakt. We bieden een ruim assortiment klimrozen aan op Tuinplantenwinkel.nl

 

Onderhoud van klimrozen vergt een andere aanpak dan bij de andere rozenplanten. Het is niet moeilijk. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van klimrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en ondehoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de klimroos 'Newsflash' klik hier! De Rosa 'Newsflash' | Klimroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.