Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over scabiosa

Scabiosa is een langbloeiende vaste plant. De kleuren zijn niet al te fel en uitbundig, waardoor deze tuinplant eigenlijk overal wel toegepast kan worden. Daarnaast trekt Scabiosa volop vlinders en bijen naar de tuin. Met een hoogte van ongeveer 40 tot 50 cm, kan hij ook op vele plekken neergezet worden. Met een beetje geluk houdt de bloei aan tot aan de eerste nachtvorst. 

Scabiosa planten

Scabiosa staat bij voorkeur op een zonnige plek. Als hij een deel van de dag schaduw krijgt, zal hij het ook doen, maar wel minder bloemen krijgen. Zorg voor een losse goed vochtdoorlatende grond; Scabiosa houdt namelijk niet van een natte bodem. Gebruik aanplantgrond in het plantgat. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de tuinplant een goede start maken. Hierdoor zal de Scabiosa zich snel ontwikkelen tot een mooie plant.

Scabiosa snoeien en verzorgen

Aan het eind van het seizoen sterft Scabiosa af. Deze dorre plantresten kunnen aan het eind van de winter tot aan de grond worden afgeknipt. Vanuit de grond zullen in het voorjaar nieuwe scheuten komen. Scabiosa houdt van een wat kalkrijke bodem. Door elk jaar een beetje kalk rondom de voet van de plant te strooien, blijft de bodem kalkrijk. 

Scabiosa kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er worden een aantal verschillende soorten Scabiosa aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl. De Scabiosa caucasica is er in twee kleuren en heeft een meer open bloemvorm (composiet). Daarnaast is er de Scabiosa columbaria. Deze is er ook in twee kleuren en heeft een meer knoopvormige gedrongen bloemvorm. Beide soorten hebben hun bloemen aan dunne bloemstelen staan. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.