Informatie over phyllostachys

Phyllostachys zijn de meest imposante bamboeplanten die er zijn. De stengels kunnen een aardige omvang krijgen en een hoogte bereiken van meer dan 3 meter. In Azië kunnen een aantal soorten zelfs reiken tot 10 meter. De bamboe komt van oorsprong voor in een groot gebied van de Himalaya tot Japan. De stengels zorgen samen met het wintergroene blad voor de sierwaarde. Soms hebben de stengels een opvallende kleur zoals geelgroen of zwart. De Phyllostachys bamboe planten zorgen voor privacy in de tuin en creëren beschutte kamers waar het in de zomer heerlijk koel blijft.

 

Er bestaan veel verschillende soorten. De meest populaire soorten vindt u in het assortiment van Tuinplantenwinkel.nl. Phyllostachys aurea is de meest geplante soort. De plant is goed winterhard en heeft groengele stengels. Daarnaast is er de Phyllostachys nigra met zwarte stengels. Deze soort heeft wel wat bescherming nodig bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius). De phyllostachys wordt gekenmerkt door zijn dikke stengels en zijn sterk woekerende karakter en zal een maximale hoogte kunnen behalen van ongeveer 500 cm de maximale hoogte is wel afhankelijk van de standplaats en het vocht gehalte van de grond . Wilt u de bamboe in een pot houden, dan kan dat mits deze zeer sterk is. Alleen hardhout en beton kunnen weerstand bieden aan de krachtige groei van deze plant.

 

De Phyllostachys aurea is ook heel goed als groenblijvende haag aan te planten ondanks dat hij woekerend is maar met rootcontrol is dat goed af te schermen de standplaats schaduw of halfschaduw is het beste de gewenste hoogte kunt u online kiezen de grote van uw bamboe bij aankoop heeft geen invloed op het aangroeien een plant van 200 cm groeit net zo goed aan als een kleine plant.

 

De phyllostachys aurea of gouden bamboe genoemd

De populaire phyllostachys aurea werd al vóór 1870 uit Japan en China geïmporteerd in Europa. De plant draagt de bijnaam ‘gouden bamboe', wat verwijst naar de kleur van zijn stengels. Alhoewel de jonge stengels nog groen zijn, veranderen deze langzaam in een geelgroene en later goudachtige kleur. Daarbij geldt: des te meer zonlicht, des te meer de stengels verkleuren. De areau is winterhard, maar zijn bladeren kleuren wel bruin onder invloed van wind en temperaturen onder het nulpunt. De beste bescherming geeft u deze plant door hem in gaas of vitrage in te pakken.  

 

De verzorging van de phyllostachys aurea

De aureau heeft sterke stengels die maximaal vijf meter hoog worden. Pas na vier jaar krijgt hij uitlopers. Deze bamboesoort kan zowel in de zon als in halfschaduw worden geplant. Daarbij dient wel opgemerkt te worden, dat deze bamboesoort enorm woekert. Des te hoger de temperatuur, des te sneller de groei van de plant. De uitlopers van de plant zijn zo sterk, dat ze met gemak ook over stevigere barrières heen groeien. Snijdt u daarom de rhizomen in het groeiseizoen af.

 

De phyllostachys nigra

Behalve de populaire phyllostachys aureau bent u bij Tuinplantenwinkel.nl ook aan het juiste adres voor de nigra variant. Deze bamboesoort dankt zijn naam aan zijn bijna zwarte stengels. Als solitairplant komt hij het beste tot zijn recht. De nigra, oftewel zwarte bamboe, wordt op volgroeide leeftijd vier tot zes meter hoog. Hij groeit in vrijwel elke tuingrond, maar kan vooral zon en een beetje beschutting waarderen. Ook voor de nigra geldt: des te meer zon, des te meer de plant gaat woekeren. Graaft u dus ook deze in een stevige barrière in. De Phyllostachys nigra is een woekerende bamboe.

 

Onderhouden en snoeien

Een nadeel van deze bamboesoort is zoals gezegd dat de wortels flinke uitlopers (rhizomen) maken waardoor de plant sterk kan woekeren. Als u in de tuin wilt genieten van deze prachtige planten is het bijna noodzakelijk om te zorgen voor een goede omsluiting zodat de plant niet door de gehele tuin begint te groeien. Dit kan met wortelbegrenzer. Wortelbegrenzer is een kunststof plaat van 60 centimeter hoogte die de wortels tegenhoudt. De plaat wordt ingegraven rondom de plaats waar de bamboe komt te staan.

 

Het is belangrijk om de uiteinden goed af te dichten. Dit kan door de twee uiteinden tussen houten of stalen latten te klemmen. Laat u de begrenzer een paar centimeter boven het maaiveld uitkomen dan kunt u jaarlijks controleren of er geen wortels overheen groeien. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u de wortelbegrenzer kopen per strekkende meter. Het snoeien van de phyllostachys is mogelijk. U kunt dit zelfs tot kort bij de grond doen. Bamboe houdt van compost en organische mest, waarmee u hem vanaf februari kunt voeden. Vermijdt u te allen tijde kunstmest; daarvan gaat de bamboe alleen nog maar harder groeien, wat zijn kwaliteit niet ten goede komt. 

 

Waarom Phyllostachys kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een zwarte of gele bamboe bij een betrouwbare partij. We kopen ze vers van de kweker in Italië. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken. Maak uw keuze en kies een product van bijvoorbeeld een bepaalde hoogte van 175 200 cm. Als u besteld bij tuinplantenwinkel.nl kunt u ook kiezen voor afhalen. Dit afhalen kan bij onze fysieke winkel in Knegsel.

 

Zorgeloos uw Phyllostachys aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw gele of zwarte bamboe en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

 

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Phyllostachys is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

 

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Phyllostachys op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel zwarte of gele bamboe dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat. 

 

Bij vragen over uw bestelling, Phyllostachys, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail ([email protected]) voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

 

Veelgestelde vragen over Phyllostachys

Welke soort bamboe woekert niet?

Antwoord: De Fargesia is een niet woekerde bamboe, dus als u een soort zoekt die minder gaan woekeren dan kunt u het beste hier een soort uit kiezen. Deze kan zowel in de zon als schaduw staan.

 

Kan bamboe door beton groeien?

Antwoord: Als de laag beton eventueel een paar cm dik is en van goede kwaliteit dan kan de bamboe daar niet door heen groeien.

 

Hoe snel groeit Phyllostachys Aurea?

Antwoord: Als de Phyllostachys aurea in een grondsoort staat die goed lucht door latend en humus bezit dan kan deze bamboe goed groeien. Graag heeft de plant een zonnige standplaats. De bamboe kan dan 30 tot 60 cm groeien. Houdt er reklening mee dat de Phyllostachys aurea een woekerende bamboe is. De Phyllostachys aurea wordt ook wel gouden bamboe genoemd. Deze woekerende soort kunt u met ons advies prima in uw tuin zetten en is goed te gebruiken als solitair.

 

Hoe hoog moet wortelbegrenzer zijn tegen woekerende bamboe?

Antwoord: Als u de Phyllostachys in de tuin gaat aanplanten dan moet deze ongeveer 60 cm hoog zijn. Het beste laat u de wortelbegrenzer een paar cm boven de grond uitsteken. De bamboe zal dan minder vlug over de wortelbegrenzer heen groeien.

 

Kan bamboe in de zon?

Antwoord: De bamboe staat graag in de volle zon en op een beschutte plek kan deze bamboe ook als een mooie solitair gebruikt worden.

 

Is bamboe winterhard?

Antwoord: Hier in Nederland is de bamboe goed winterhard. In een plantenbak dient men in de winter wel rekening te houden dag bamboe niet verdroogt en dus geel gaat verkleuren.

 

Waar groeit bamboe het beste?

Antwoord: Als u de bamboe een goede start wilt geven dan plaatst u deze het beste in de de zon of half schaduw. U kunt de bamboe ook gebruiken als haagplant. Soms kan de bamboe ook ondersteuning van andere planten dienen. Als u de Phyllostachys in plantenbakken gaat plaatsen moet u zorgen dat deze groot genoeg zijn. Dan is het mogelijk om de bamboe op een balkon of terras te plaatsen. De kluit van de bamboe houdt niet van te nat of te droog. Door droogte kan het blad geel gaan verkleuren.

 

Hoe hoog wordt zwarte bamboe?

Antwoord: De Phyllostachys nigra kan nieuwe scheuten maken van 30 tot 70 cm in een groeiseizoen de hoogte zal ongeveer 400 cm hoog worden. De Phyllostachys nigra is ook verkrijgbaar in de hoogte van 150 175 cm en 175 200 cm. Deze worden geleverd in pot.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.