Menu
Geen producten gevonden

Informatie over ijsbloem

Waar de naam IJsbloem bij deze tuinplant vandaan komt is, ons een raadsel want hij heeft werkelijk niks met koude of ijs van doen! De IJsbloem staat namelijk bij voorkeur in de volle zon. De bloemen van de IJsbloem gaan pas open staan, als de zon er op schijnt. Daarnaast is deze plant niet goed bestand tegen strenge vorst. In de zon bloeit dit vaste plantje de hele zomer uitbundig. Hij kan ook goed tegen een wat drogere standplaats. Hierdoor kan hij ook een plekje krijgen in de rotstuin. 

IJsbloem kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u twee varianten van de IJsbloem. De Paarsbloeiende Delosperma cooperi en de geelbloeiende Delosperma deschampsii. Beide hebben dezelfde bodembedekkende groeiwijze, waardoor ze eventueel ook door elkaar aan te planten zijn.

IJsbloem planten

Zoals gezegd, moet het IJsbloempje op een zonnige plek komen te staan. In de border kan hij perfect als randbeplanting dienen. In een verhoogde border kan hij zelfs iets over de rand groeien wat een mooi effect geeft. Zorg er verder voor dat hij, zeker in de winter, niet te nat staat. Daar kan de IJsbloem niet zo goed tegen. Zet hem daarom in goed doorlatende (zand)grond.

IJsbloem snoeien en verzorgen

De IJsbloem heeft weinig onderhoud nodig. Alleen bij matige of strenge vorst moet hij beschermd worden. Het beste kan er een oude deken of vliesdoek over de plant gelegd worden. Bij vorst is een laag sneeuw voor de IJsbloem niet erg, maar als het gaat smelten dan kan de laag sneeuw het beste voorzichtig weggehaald worden. Dit voorkomt dat de plant en de wortels te lang nat blijven.

IJsbloem

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.