Menu
Geen producten gevonden

»

Delosperma deschampsii

Product informatie

Nederlandse naam: IJsbloem of Middagbloempje
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Delosperma deschampsii of IJsbloem of Middagbloempje - Informatie: 

Dit IJsbloempje is een vaste plant met bloemen vanaf het voorjaar tot juli, soms zelfs tot eind augustus. Delosperma deschampsii heeft heldergele bloemen die open gaan staan bij zonneschijn. In de avond of bij grijs weer, blijven de bloemen van deze tuinplant dicht.

 

Standplaats:

IJsbloempjes komen het beste tot hun recht als randbeplanting bij een muurtje of aan de rand van de border. Omdat deze tuinplant wintergroen is, kan hij ook als bodembedekker op een zonnige plek gebruikt worden. Hij is dan het beste geschikt voor de kleinere vakken tot ongeveer 3 m2. Delosperma deschampsii doet het ook goed op een wat drogere standplaats. Daarnaast is het Middagbloempje een zeer geschikte rotsplant. 

 

Snoei en onderhoud:

Delosperma deschampii verdraagt in de winter een te natte bodem slecht. Zorg dat de grond kalkvrij is; op een stenige grondsoort groeit het IJsbloemple wel goed.

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Delosperma deschampsii | IJsbloem of Middagbloempje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.