Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bananenboom

We hebben nog getwijfeld of de Bananenboom niet beter tussen de fruitbomen thuis zou horen, maar wat bleek... er komen helemaal geen eetbare vruchten aan deze plant! De Musa basjoo plaats je in de tuin vanwege zijn hele grote, decoratieve bladeren. 

 

Is de Bananenboom winterhard?

Niet alle Bananenbomen zijn winterhard, maar de soort die op Tuinplantenwinkel.nl aangeboden wordt, kan tot -20 graden vorst verdragen en is daarmee prima bestand tegen de Nederlandse winters. Waar wel rekening mee gehouden moet worden, is het feit dat de bladeren bij elke vorst af zullen sterven. De Bananenboom zal dus elk jaar vanuit de grond / kern van de plant opnieuw uitlopen. Door de grootte van de bladeren is dit geen probleem. Elk blad van de Musa basjoo kan makkelijk 150 cm groot worden! Eventueel kan rondom de stam van de Bananenboom wat blad gestrooid worden. Dit beschermt de kern van de plant tegen extreme kou.

In Mediterrane sferen met de Musa basjoo

De grote, frisgroene bladeren van de Bananenboom geven uw tuin een Mediterrane, misschien zelfs wel tropische uitstraling. Voor nog meer Mediterrane sferen, kan de Bananenboom gecombineerd worden met de palmboom Trachycarpus fortunei, Quercus ilex en bijvoorbeeld een Vijgenboom

Een bananenboom aanplanten in een pot

De Bananenboom staat het beste in de volle grond, maar ook in een pot kan de Musa basjoo uit de voeten. Let er wel op dat de tuinplant dan iets gevoeliger wordt voor kou. De vorst kan namelijk rondom de kluit komen. Verplaats de pot Bananenboom tijdens een strenge vorstperiode naar een beschutte plek, of wikkel de pot en de plant in met vliesdoek. Dit vliesdoek geeft bescherming tegen de ergste kou.

 

Bananenbomen hebben groot afhangend blad

 

Inspiratie Bananenboom:

Bananenbomen in een beschutte tuin

 

Bananenbomen staan graag op een beschutte plek in de tuin. 

het bijzondere bananenblad

 

Bananenbladeren zijn zeer groot en een aparte verschijning in de tuin. 

 

Grote bananenbomen in de tuin

 

Bananenbomen combineren mooi met Mahonia bijvoorbeeld. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.