Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over tulpenbomen

Een Tulpenboom wordt vaak verward met een magnoliaboom. De echte Tulpenboom is echter de Liriodendron tulipifera. Deze boom is niet zozeer bekend vanwege zijn bloemen alhoewel deze van dichtbij een schoonheid op zich zijn. Het blad is het meest opvallende deel van de boom. Het is een prachtig gelobd blad met een unieke vorm (zie foto).

De magnolia vindt u op deze pagina

Deze boom is een imposante verschijning en vanwege zijn Noord-Amerikaanse oorsprong wordt hij ook wel Amerikaanse tulpenboom genoemd. De Liriodendron tulipifera groeit snel uit tot een boom van flink formaat met een kaarsrechte stam. De Nederlandse naam Tulpenboom verwijst naar de bloem- en bladvorm. De eerste jaren heeft deze boom een smalle kroon, die in de loop der jaren langzaam uitgroeit tot een meer ovalere vorm. De jonge Tulpenboom krijgt nog geen bloemen; na enkele jaren komen er van juni tot augustus groene met geeloranje bloemen aan, die uitgroeien tot kegels vol gevleugelde vruchtjes. De Liriodendron tulipifera krijgt een dichte kroon, zodat hij als solitair op een grasveld uitstekend dienst doet als natuurlijke parasol. Tuinplantenwinkel.nl heeft ook een smal blijvende variant voor de kleinere tuinen: Liriodendron tulipifera ‘Fastigiatum’ of Zuil Tulpenboom. De Liriodendron tulipifera is ook in struikmodel verkrijgbaar. Deze groeit uiteindelijk uit tot een meerstammige boom van dezelfde maat en grootte als de boommodellen.

Een Tulpenboom planten

Elke Tulpenboom kunt u het jaarrond planten, omdat Tuinplantenwinkel.nl de boom in een pot levert. Deze bladverliezende boom geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw in een vruchtbare bodem. Deze boom voldoet ook goed in industriegebieden, maar is wel strooizout gevoelig. De tulpenboom vormt een diepe wortel dus een losse bodem ook op grotere diepte is wel een vereiste. Maak de grond dus eerst goed los en graaf dan een plantgat dat wat groter is dan de boomkluit. Meng er eventueel wat aanplantgrond door voor een betere en snellere aangroei van uw boom. Verwijder de pot en zet de boom met kluit in het plantgat en geef water. Vul het plantgat op met omliggende aarde. Druk de grond stevig aan met uw voeten. Het is aan te bevelen om de boom te verankeren met één of twee boompalen en de bijbehorende boomband(en). Plaats deze op ongeveer 30 cm afstand van de stam. Geef de boom nog een keer water en herhaal dit enkele keren bij droog en/of warm weer.

Hoe moet u een Tulpenboom snoeien?

Liriodendron tulipifera verdraagt sterk snoeien niet goed. Lichte vormsnoei mag, maar is vaak niet nodig, omdat deze boom van nature al een evenwichtig gevormde kroon maakt. Wel kunt u eventueel iets opkronen als de onderste takken teveel hinder veroorzaken. De beste tijd om dit te doen, is in de maand Juni, omdat dan de contouren van de Liriodendron goed zichtbaar zijn. Zaag de lage takken voorzichtig af met een scherpe zaag en zorg dat de tak niet gaat scheuren tijdens het snoeien. Mochten er veel dode takken in de boom zitten, dan kunt u deze ook het beste in Juni snoeien.

Een Tulpenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Liriodendron tulipifera zal ook in uw tuin zeker een toevoeging zijn. In onze webshop vindt u de Tulpenboom in verschillende formaten. De gewone Tulpenboom heeft ruimte om zich heen nodig en kan 10 meter of hoger worden. De Liriodendron tulpifera fastigiatum daarentegen is een zuilboom die kleiner blijft en een smalle groeiwijze heeft. Deze past perfect in een kleinere tuin in een plekje in de zon of halfschaduw. De bladeren van deze boom hebben in de herfst een prachtige verkleuring.

Wij bezorgen elke Amerikaanse Tulpenboom met onze eigen bezorgdienst bij u thuis. Dit doen we graag zelf, omdat we zo zeker weten dat de boom zonder beschadigingen bij u aankomt. Het gemak van onze bezorgdienst is dat u geen omkijken heeft naar het vervoer van de boom. U voegt ook eenvoudig aanplantgrond en een boompaal met boomband  aan u bestelling toe. Zo heeft u in een keer alles voorhanden om de boom op de juiste manier aan te planten en hoeft u alleen op zoek naar de beste plek om uw nieuwste aanwinst te laten groeien.

De Tulpenboom is vanwege zijn unieke eigenschappen niet te missen, maar kijk ook eens naar de andere Sierbomen in onze webwinkel. Wanneer u een online wandeling maakt tussen onze Fruitbomen komt u ook sierfruitbomen tegen die het hele jaar een andere aanblik aan uw tuin geven.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.