Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over tulpenbomen

Tulpenbomen worden vaak verward met magnoliabomen. De echte tulpenboom is echter de Liriodendron tulipifera. Deze boom is niet zozeer bekend vanwege zijn bloemen alhoewel deze van dichtbij een schoonheid op zich zijn. Het blad is het meest opvallende deel van de boom. Het is een prachtig gelobd blad met een unieke vorm (zie foto).

De magnolia vindt u op deze pagina

De Tulpenboom, een van oorsprong Noord-Amerikaanse boom is een vaak imposante verschijning. De Liriodendron tulipifera groeit snel uit tot een boom van flink formaat met een kaarsrechte stam. De Nederlandse naam Tulpenboom verwijst naar de bloem- en bladvorm. De eerste jaren heeft deze tuinplant een smalle kroon, die in de loop der jaren langzaam uitgroeit tot een meer ovalere vorm. De jonge Tulpenboom krijgt nog geen bloemen; na enkele jaren komen er van juni tot augustus groene met geeloranje bloemen aan, die uitgroeien tot kegels vol gevleugelde vruchtjes. De Liriodendron tulipifera krijgt een dichte kroon, zodat hij als solitair op een grasveld uitstekend dienst doet als natuurlijke parasol. Tuinplantenwinkel.nl heeft ook een smal blijvende variant voor de kleinere tuinen: Liriodendron tulipifera ‘Fastigiatum’ of Zuil Tulpenboom. De Liriodendron tulipifera is ook in struikmodel verkrijgbaar. Deze groeien uiteindelijk uit tot meerstammige bomen van dezelfde maat en grootte als de boommodellen.

Tulpenbomen planten

Tulpenbomen kunt u het jaarrond planten omdat Tuinplantenwinkel.nl de boom in een pot levert. Deze bladverliezende boom geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw in een vruchtbare bodem. De tulpenboom vormt een diepe wortel dus een losse bodem ook op grotere diepte is wel een vereiste. Maak de grond dus eerst goed los en graaf dan een plantgat dat wat groter is dan de boomkluit. Meng er eventueel wat aanplantgrond door voor een betere en snellere aangroei van uw boom. Verwijder de pot en zet de boom met kluit in het plantgat en geef water. Vul het plantgat op met omliggende aarde. Druk de grond stevig aan met uw voeten. Het is aan te bevelen om de boom te verankeren met één of twee boompalen en de bijbehorende boomband(en). Plaats deze op ongeveer 30 cm afstand van de stam. Geef de boom nog een keer water en herhaal dit enkele keren bij droog en/of warm weer.

Tulpenbomen snoeien en onderhouden

Liriodendron tulipifera verdraagt sterk snoeien niet goed. Lichte vormsnoei mag, maar is vaak niet nodig, omdat deze boom van nature al een evenwichtig gevormde kroon maakt. Wel kunt u eventueel iets opkronen als de onderste takken teveel hinder veroorzaken. De boom voldoet ook goed in industriegebieden, maar is wel strooizout gevoelig.

Tulpenbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.