Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Tulpenboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Oranje/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm
Beschrijving

Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' of Zuil tulpenboom - Informatie
De Nederlandse naam Tulpenboom dankt de Liriodendron tulipifera aan de bloemvorm maar zeker ook aan de bladvorm! Hij krijgt echt tulpvormige bladeren. Hij bloeit wel, maar dit is pas op latere leeftijd met geelachtige bloemen die niet opvallen. Door zijn karakteristieke zuilvorm is deze tuinplant geschikt als solitair, maar zeker ook als laanbeplanting langs pleinen, parken en opritten. De leveringshoogte bedraagt 250 tot 300 cm.

 

Snoei en onderhoud:

De beste standplaats voor deze tuinplant is in de zon of halfschaduw. Belangrijk is een goed doorlaatbare, losse grond, zodat de penwortel diep de grond in kan wortelen. De Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' is een smal blijvende variant van de Tulpenboom. Hierdoor kan hij ook op een plek staan waar geen ruimte is voor een brede kroon.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' | Tulpenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.