Pieris japonica 'Debutante'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rotsheide
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm
Beschrijving

Pieris japonica 'Debutante' of Rotsheide

De Pieris japonica 'Debutante' heeft mooie, glanzende, donkergroene bladeren, die in de lente eerst rood uitlopen. De opvallende bloemknoppen zitten al vanaf het najaar aan deze tuinplant, waardoor hij ook in de winter een mooie sierwaarde heeft. In april-mei vindt de eigenlijke bloei plaats. Er verschijnen dan talrijke witte, klokvormige bloemetjes. Deze kleine heester is geschikt voor elke border; staat mooi in een heidetuin, rotstuin of Oosterse tuin en kan ook in een pot op het balkon of terras.

 

Standplaats Pieris japonica 'Debutante'

Rotsheide staat bij voorkeur in de halfschaduw, op een beschutte plaats, in een humusrijke, vochtige, zurige bodem. Gebruik bij het aanplanten ruim tuinturf en vermeng dit goed met de aanwezige grond rond de tuinplant.

 

Pieris japonica 'Debutante' snoeien en onderhouden

Om dit zurige bodemmilieu voor de Pieris japonica 'Debutante' te behouden is het aan te raden ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de stam te strooien. Er is alleen vormsnoei nodig en knip in de lente oude, dode takken helemaal weg.De Pieris japonica 'Debutante' | Rotsheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.