Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over verbena

Verbena bloeit van juli tot oktober met lilapaarse bloemen aan harde, lange, vierkante, grijze stengels, (waar de Nederlandse naam IJzerhard aan te danken is). De Verbena officinalis 'Bampton is een wat vreemdere eend in de bijt, deze heeft wat dunnere twijgje en groeit met een veel luchtigere wijze en heeft veel kleinere bloempjes. Omdat deze tuinplant een heel transparante groeiwijze heeft, kan hij toch op veel plaatsen in de border staan: u kijkt gewoon door de bloemen van Verbena bonariensis heen, zodat zijn kleuren zich vermengen met de kleuren van de andere planten in de border. Aangeplant in grotere groepen krijgt u het mooiste effect. IJzerhard trekt tijdens de bloei bijen en vlinders aan, en is door zijn stevige stengels uitermate geschikt als snijbloem.

Verbena planten

Verbena staat het liefst op een warme, enigszins beschutte plaats in de zon in een humusrijke, wat vochtige, maar wel waterdoorlatende bodem. Maak voor het aanplanten de bodem goed los, ook de wat dieper gelegen lagen, zodat het water, indien nodig, er goed doorheen kan zakken. Verdeel de tuinplanten met pot over de border; ongeveer 7 per vierkante meter. Maak daarna op de plaatsen waar de potjes staan plantgaatjes en strooi er eventueel wat aanplantaarde in en vermeng dit met de aanwezige grond. Dompel de plant met pot even in een emmer water, haal de pot eraf en zet de Verbena in het plantgat, Vul aan met de omliggende aarde en druk het geheel even stevig aan met uw handen. Geef bij droog weer nog wat extra water.

Verbena snoeien en verzorgen

Verbena is licht vorstgevoelig. Laat om de overwinteringskans te vergroten, alle bladeren aan de tuinplant zitten als bescherming tegen de vorst en knip de bloemstengels tot ongeveer de helft af. Strooi daarna een laag bladeren rond de voet van de plant. Na de winter kunnen de bladeren worden weggehaald en kan de stengel lager afgeknipt worden, zodat jonge frisse scheuten licht en ruimte krijgen. Naast deze overwintering kan Verbena bonariensis zich ook spontaan uitzaaien, zodat er in het voorjaar meer jonge plantjes opkomen.

Verbena

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.