Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mini vlinderstruik

Deze struiken hebben een enorme aantrekkingskracht op vlinders; vandaar de naam. De vlinderstruik is een echte zomerbloeier. De bloemen verschijnen vanaf eind juni en de plant blijft bloemen maken tot in het najaar.

Klassieke vlinderstruiken worden doorgaans ruim 2 meter hoog en zijn daarom niet altijd geschikt voor de tuin. In de laatste jaren zijn kwekers er in geslaagd ook compacte vormen te kweken. Deze noemen we voor het gemak dwergvlinderstruiken of mini-vlinderstruiken. De planten worden onder uiteenlopende namen op de markt gebracht. De Chip-serie is de meest bekende maar ook Buddleja met de namen Free-petite, Buzz en Bloomtastic zijn dwergsoorten.

De Buddleja ‘Blue Chip’ is met een bescheiden 80 centimeter zeer compact. De bloemen zijn in verhouding met de plant en dus wat kleiner dan bij de klassieke Buddleja davidii soorten. Nog lager blijft de Buddleja davidii 'Free Petite Lavender Flow'; deze struik groeit bijna horizontaal, en wordt niet hoger dan 50 centimeter. Dit type komt vooral goed tot zijn recht in verhoogde borders. Ook in potten kunnen deze struiken worden toegepast.

Een ander voordeel van deze dwergsoorten is dat zichzelf niet uitzaaien. De bloemen bevatten wel de nectar voor de bijen, hommels en vlinders, maar ontwikkelen geen zaad.

Mini vlinderstruiken verzorgen en snoeien

Het liefst staan de vlinderstruiken in de volle zon. In de halfschaduw of schaduw zal de plant minder rijk bloeien en minder fraai groeien; de takken worden vaak langer of de plant groeit minder evenwichtig uit. We raden daarnaast aan om bij het planten aanplantgrond te gebruiken. Als u de planten in een pot zet is het belangrijk om ze voldoende water en ook voeding te geven. In potten gebruikt u het beter universele potgrond of potgrond met langzaam werkende meststof.

Voor een rijke bloei is het belangrijk om de struiken te snoeien. Dit gebeurt in het voorjaar, direct na de winter. Snoei alle takken van deze minivorm terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. De plant zal in het vervolg snel uitlopen en in de zomer rijk bloeien.

Mini vlinderstruiken bij Tuinplantenwinkel.nl

In het assortiment van Tuinplantenwinkel vindt u diverse kleurige dwergvlinderstruiken. De planten zijn potgekweekt en het hele jaar door te planten. Alleen tijdens vorstperiodes raden we dit af. Uw bestelde planten worden altijd door een gespecialiseerde bezorgdienst thuisbezorgd. Schade aan de planten tijdens het vervoer is zo onmogelijk. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.