U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Oude appelbomen | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over oude appelbomen

Net zoals bij de oude perenbomen hebben ook de oude appelbomen bij een fruitkweker gediend als productieboom. Na verloop van de jaren wordt de jaarlijkse productie iets minder, waardoor de fruitkweker liever een nieuwe boom opkweekt. De oude appelbomen worden 'klaargemaakt' om uit de grond gelift te kunnen worden en beginnen een tweede leven, misschien wel bij u in de tuin. Waar bij de fruitkweker geldt, hoe meer productie hoe beter, geldt bij de bomen die bij ons op het Planten- en bomencentrum terecht komen, hoe meer karakter hoe beter! Elke oude appelboom is uniek van vorm, doorgaans is er keuze uit twee maten oude laagstam appelbomen. 

Oude appelbomen snoeien en verzorgen

De basisvorm van de oude appelbomen is al gemaakt, daar hoeft niks meer aan gedaan te worden. Het enige wat nog wel elk jaar moet gebeuren, is het snoeien van de scheuten van afgelopen seizoen. Dit kan door het jaar heen, maar mag ook in de winter. Vaak is dat het makkelijkste. Omdat het blad van de bomen is gevallen, is goed te zien waar er gesnoeid moet worden. Laat ongeveer 5 a 10 cm van zo'n scheut staan. Aan die scheutjes komen in de loop van de jaren de appels te hangen. Hoe meer scheutjes, hoe meer appels. Als de oude appelboom in een pot is aangeplant, dan kan er elk voorjaar een keer voeding gegeven worden. Dit kan bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel zijn. Eventueel kan dit in de loop van de zomer een keer herhaald worden. 

Oude appelbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal maten laagstam oude appelbomen aangeboden. Omdat elke boom uniek van vorm is, worden deze niet online verkocht. Wij zijn van mening dat u deze bomen zelf moet uitzoeken. Dat kunnen wij niet voor iemand anders doen. Daarnaast zijn er ook een aantal oude appelbomen met een dubbele U-vorm. Dit zijn meer gangbare bomen met gelijkende vorm en worden wel online verkocht. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.