Malus domestica 'Elstar' - oude laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 220/240 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, James Grieve
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Malus domestica 'Elstar' of Handappel - Informatie:

De Malus domestica 'Elstar' oude laagstam is een tuinplant die al jarenlang dienst heeft gedaan in de boomgaard van een appelboer. De prachtige robuuste en doorleefde stam en de afhangende takkenstructuur geven deze oude fruitboom ook in de winter een mooie, karaktervolle uitstraling.  In het voorjaar trakteert de Malus domestica 'Elstar' appelboom u op vele honderden wit/roze bloemen. De zijtakken van de Handappel zijn al vrij goed ontwikkeld en geven daarom al meteen volop gele appels met een rode blos, die vanaf eind september rijp zijn voor de oogst. De tuinplant is al vele jaren gesnoeid tot in zijn huidige vorm. Als u deze vorm wilt bewaren is iedere winter snoei noodzakelijk: knip de lange dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikke, houtige tak. De overblijvende korte takjes worden dikker; hieraan vormen zich de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. De Handappel is zelfbestuivend en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats in een vochtige, niet te droge bodem.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Malus domestica 'Elstar' - oude laagstam | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.