U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Prunus laurocerasus 'Caucasica' | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over prunus laurocerasus 'caucasica'

Als u zoekt naar een wintergroene en vrij hoge haagplant dan zit u goed met deze ‘Caucasica’. Deze laurier komt uit dezelfde groep als de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ en is net zo sterk. Het blad van deze laurier is smaller, spitser en dieper groen dan bij de ‘Rotundifolia'. Het is een sterke groeier die gemakkelijk een hoogte van 3 meter kan halen. Gelukkig is de plant goed te snoeien en ook geschikt voor lagere hagen van 1 meter hoogte. Behalve zijn groenblijvende karakter verklaren ook zijn witte bloemtrossen in het voorjaar en in de late zomer zijn populariteit. Voluit heet de plant in het Latijns Prunus laurocerasus ‘Caucasica’.

 

Toepassing van de Prunus laurocerasus Caucasica

Dankzij zijn smalle, opgaande groeiwijze is de Prunus laurocerasus Caucasica bij uitstek geschikt voor het creëren van een lage, middelhoge of zelfs hoge laurierhaag. Zo kunt u deze plant gebruiken als tuinafscheiding of aan weerszijden van een lange oprijlaan. Zijn smalle groeiwijze maakt hem ook geschikt voor stadstuinen. Niet zelden wordt de Prunus laurocerasus Caucasica ook geplant voor wat extra privacy. Houdt u er rekening mee dat deze plant snel groeit, maar pas na enkele jaren echt bossig is.

 

De Laurier 'Caucasica' wordt ook veel toegepast als groenblijvende leiboom. Als leiboom zorgt de 'Caucasica' voor extra privacy. 

 

De herkomst van de haagplant

De laurier Caucasica komt van oorsprong uit de Kaukasus, waaraan hij zijn naam ook dankt. Behalve in dit Euraziatische hooggebergte kwam de plant ook van nature voor in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Volgens kenners gaat de geschiedenis van de plant nog verder terug: de laurier Caucasica zou afkomstig zijn uit het Midden-Oosten en door de Grieken mee zijn genomen toen zij terugkwamen van hun veroveringstochten uit het Perzische Rijk. De laurier stond symbool voor glorie en wijsheid. Vandaag de dag is de haagplant in veel Europese, waaronder Nederlandse en Belgische, tuinen te vinden. 

 

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ planten

Deze Prunus houdt van goed doorlatende grond en een redelijk beschutte standplaats. Op winderige plaatsen voelt de laurier Caucasica zich minder goed thuis. Voor een haag is een enkele rij voldoende omdat de planten breeduit kunnen groeien. Het aantal planten dat u per strekkende meter moet gebruiken voor een goed gevulde haag is afhankelijk van de grootte bij aanschaf. U vindt dit aantal bij de specificaties van de plant op de productpagina.

 

We raden aan om bij het planten de aarde vooraf goed los te maken. Doorbreekt u harde lagen onderin de grond; de plant heeft een hekel aan te natte gronden. Verrijk de aarde vervolgens met aanplantgrond. Dit bevordert de aangroei van de plant. Laurierplanten zijn verkrijgbaar uit pot en uit de volle grond. Planten uit de volle grond zijn te kopen en te planten vanaf medio oktober tot medio april. Deze periode is licht afhankelijk van het weer en kan afwijken. Voordeel van planten uit de volle grond is dat ze relatief goedkoop zijn in aanschaf en verkrijgbaar zijn in veel (en grotere) maatvoeringen.

 

Het ideale type grond voor de Caucasica

De laurier Caucasica stelt weinig eisen aan zijn verzorging en kan in zowel droge als vochtige grond staan. Natte grond dient net als bij de meeste andere planten te worden vermeden, omdat de wortels van de struik hierdoor kunnen gaan rotten. De bladeren van de laurier Caucasica gaan dan slap hangen of worden geel. Of u de laurier nu in de zon of in de schaduw plant, maakt voor de plant zelf geen verschil.

 

Uw haagplant verzorgen

De Prunus laurocerasus Caucasica is een sterke en wintergroene haagplant die wat verzorging betreft maar weinig van zijn eigenaren verlangt. De plant kan prima tegen moeilijke omstandigheden zoals schaduw, droge grond en vervuiling. Ook tegen de volle zon is hij prima bestand. Tijdens zeer strenge winters is vorstschade mogelijk, maar doorgaans weet de Prunus laurocerasus Caucasica daar geheel zelfstandig weer van te herstellen. Bij een standplaats in de luwte zal de haagplant nog sneller groeien dan in een winderige standplaats. Hij kan dan zomaar hoger dan drie meter worden. U kunt de haag in het voorjaar eventueel extra bemesten met een organische meststof. Deze kunt u ook kopen in onze webwinkel. 

 

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ snoeien

De Prunus laurocerasus Caucasica groeit zo’n veertig centimeter per jaar. Voor een dichte en strakke haag is het belangrijk om deze jaarlijks te snoeien. Door te snoeien vertakt de struik steeds meer, waardoor de haag een vollere uitstraling krijgt. Het snoeien kunt u het beste doen in de periode rond eind juni/begin juli. Snoeit u bij voorkeur op een koele en bewolkte dag zodat de kans op brandschade aan de bladsnede nihil is. U kunt de haag eventueel een tweede keer snoeien in september.

 

Snoeit u de haag twee keer per jaar of vaker, dan zullen er geen bloemen of besjes aan groeien. Iets wat voor ouders van jonge kinderen en eigenaren van huisdieren geen probleem is; de besjes zijn- net als de bladeren- namelijk giftig wanneer ze worden gegeten. Laurierhagen zijn sterk en vormen al snel na de snoeibeurt nieuwe bladeren, die zelfs vanaf het kale hout groeien. Geniet het hele jaar van een mooie volle haag!

 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.