Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over prunus laurocerasus 'caucasica'

Als u zoekt naar een wintergroene en vrij hoge haagplant dan zit u goed met deze laurierkers ‘Caucasica'. Deze laurier komt uit dezelfde groep als de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia' , is net zo sterk en heeft een snelle groei en rijke bloei. Het blad van deze laurier is smaller en spitser dan bij de ‘Rotundifolia' die meer donkergroen blad heeft. Het is een snelle groeier die gemakkelijk een hoogte van 3 meter kan halen. Gelukkig is de plant goed te snoeien en ook geschikt voor lagere hagen van 100 cm hoogte waardoor hij ook goed toe te passen is in kleine tuinen. Behalve zijn groenblijvende karakter verklaren ook zijn witte bloemen in het voorjaar en in de late zomer zijn populariteit. Onze Caucasica planten komen rechtstreeks van de kweker en worden met aangroeigarantie bij u geleverd. Deze haagplant is in diverse maten te bestellen zoals: 40 60 cm, 60 80 cm, 80 100 cm, 100 125 cm, 125 150 cm, 150 175 cm en 175 200 cm. De laurierkers haag bloeiperiode is beperkt omdat de plant als haag gesnoeid wordt zal hij weinig bloemen maken. Voor het snoeien bekijk dan even hoe breed en hoog u de laurierhaag wenst te hebben.

 

Toepassing van de Prunus laurocerasus Caucasica

Dankzij zijn smalle, opgaande groeiwijze is de laurier Caucasica bij uitstek geschikt voor het creëren van een lage, middelhoge of zelfs hoge laurierhaag. Zo kunt u deze makkelijke plant gebruiken als tuinafscheiding of aan weerszijden van een lange oprijlaan. Zijn smalle groeiwijze maakt hem ook geschikt voor stadstuinen. Niet zelden wordt de Prunus laurocerasus Caucasica ook geplant voor wat extra privacy. Houdt u er rekening mee dat deze plant snel groeit, maar pas na enkele jaren echt bossig is.

De Laurier 'Caucasica' wordt ook veel toegepast als groenblijvende leiboom. Als leiboom zorgt de 'Caucasica' voor extra privacy. 

 

De herkomst van de haagplant

De laurier Caucasica komt van oorsprong uit de Kaukasus, waaraan hij zijn naam ook dankt. Behalve in dit Euraziatische hooggebergte kwam de plant ook van nature voor in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Volgens kenners gaat de geschiedenis van de plant nog verder terug: de laurier Caucasica zou afkomstig zijn uit het Midden-Oosten en door de Grieken mee zijn genomen toen zij terugkwamen van hun veroveringstochten uit het Perzische Rijk. De laurier stond symbool voor glorie en wijsheid. Vandaag de dag is de haagplant in veel Europese, waaronder Nederlandse en Belgische, tuinen te vinden. 

 

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica' planten

Deze Prunus houdt van grond die goed waterdoorlatend is en een redelijk beschutte standplaats. Op winderige plaatsen voelt de laurier Caucasica zich minder goed thuis en van natte voeten houdt hij ook niet. Voor een haag is een enkele rij voldoende omdat de planten breeduit kunnen groeien. Het aantal planten per strekkende meter wat u moet gebruiken voor een goed gevulde haag is afhankelijk van de grootte bij aanschaf. U vindt deze informatie bij de specificaties van de plant op de productpagina.

 

We raden aan om bij de aanplant de aarde vooraf goed los te maken zodat de wortels goed kunnen groeien. Doorbreek eventuele harde lagen onderin de grond; de plant heeft een hekel aan te natte gronden. Verrijk de aarde vervolgens met aanplantgrond. Dit bevordert de aangroei van de plant. Laurierplanten zijn verkrijgbaar uit pot, met kluit en uit de volle grond. Planten uit de volle grond zijn te kopen en te planten vanaf medio oktober tot medio april. Deze periode is licht afhankelijk van het weer en kan afwijken. Voordeel van planten uit de volle grond is dat ze relatief goedkoop zijn in aanschaf en verkrijgbaar zijn in veel (en grotere) maatvoeringen.

 

Het ideale type grond voor de Caucasica

De laurier Caucasica stelt weinig eisen aan zijn verzorging en kan in zowel droge als vochtige grond staan. Natte grond dient net als bij de meeste andere planten te worden vermeden, omdat de wortels van de struik hierdoor kunnen gaan rotten. De bladeren van de laurier Caucasica gaan dan slap hangen of worden geel. Met een standplaats zon of schaduw plant maakt voor de plant geen verschil. Ook zware klei of lichte klei als grondsoort is voor het vormen van een dichte haag geen probleem.

 

Uw haagplant verzorgen voor een dichte haag

De Prunus laurocerasus Caucasica is een sterke en wintergroene haagplant die weinig verzorging nodig heeft. De plant kan prima tegen moeilijke omstandigheden zoals schaduw, droge grond en vervuiling. Ook tegen de volle zon is hij prima bestand. Tijdens zeer strenge winters is vorstschade mogelijk, maar doorgaans weet de Prunus laurocerasus Caucasica daar geheel zelfstandig weer van te herstellen. Bij een standplaats in de luwte zal de haagplant nog sneller groeien dan in een winderige standplaats. Hij kan dan zomaar hoger dan drie meter worden. U kunt de haag in het voorjaar eventueel extra bemesten met een organische meststof. Deze kunt u ook kopen in onze webwinkel. Zorg dat bij langdurige droogte de plant voldoende water krijgt, geeft eventueel wat extra indien nodig.

 

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica' snoeien

De Prunus laurocerasus Caucasica groeit zo'n veertig centimeter per jaar. Voor een dichte en strakke haag moet u de haagplanten regelmatig snoeien. Door te snoeien vertakt de struik steeds meer, waardoor de haag een vollere uitstraling krijgt. Het snoeien kunt u het beste doen in de periode rond eind juni/begin juli. Snoeit u bij voorkeur op een koele en bewolkte dag zodat de kans op brandschade aan de bladsnede nihil is. U kunt de haag eventueel een tweede keer snoeien van september tot half oktober. Een laurierkers caucasica is als haag mooi te snoeien, hij kan zowel in de zon halfschaduw als schaduw. De wortels zitten in een pot of een kluit en moeten bij aanplant voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Als u een laurierhaag wenst met grote bladeren dan kunt u het beste de prunus rotundifolia bestellen. Ook deze plant kan in de zon, halfschaduw en schaduw.

 

Snoeit u de laurierhaag twee keer per jaar of vaker, dan zullen er geen mooie witte bloemen of zwarte bessen aan groeien. Iets wat voor ouders van jonge kinderen en eigenaren van huisdieren geen probleem is; de besjes zijn- net als de bladeren- namelijk giftig wanneer ze worden gegeten. Laurierhagen zijn sterk en vormen al snel na de snoeibeurt nieuwe bladeren, die zelfs vanaf het kale hout groeien. Geniet het hele jaar van een mooie haag!

 

Veelgestelde vragen over de Prunus laurocerasus Caucasica

 Hoe hoog wordt laurier Caucasica?

Antwoord: afhankelijk van de standplaats en grondsoort wordt dit type laurier 1,5 tot 4 meter hoog.

 

Hoe snel groeit laurier Caucasica?

Antwoord: per jaar groeit de laurierkers caucasica wel meer dan 40 cm.

 

Hoeveel planten per strekkende meter heb je nodig?

Het aantal planten per strekkende meter wat u moet gebruiken voor een goed gevulde haag is afhankelijk van de grootte bij aanschaf. U vindt deze informatie bij de specificaties van de plant op de productpagina.

 

Hoe breed wordt laurier Caucasica?

Antwoord: ongesnoeid moet je rekening houden met een breedte van ca. 1 - 1,5 meter.

 

Wat is het verschil tussen laurier en laurierkers?

Antwoord: het blad van de echte (keuken)laurier (in het Latijn Laurus nobilis) is mat, terwijl de laurierkers (Prunus laurocerasus) glanzende bladeren heeft.

 

Is de laurier caucasica een winterharde plant?

Antwoord: ja, de Prunus Caucasica kan tegen strenge vorst en is goed winterhard.

 

Online Prunus laurocerasus Caucasica kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u thuis bezorgd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Als u de laurier caucasica als haag wilt aanplanten zijn er meerdere keuze mogelijkheden in maatvoeringen. Als u jonge planten wilt bestellen kan dat al vanaf 40-60 cm, 60-80 cm, 80-100 cm, 100-125 cm, 125-150 cm, 150-175 cm en 175-200 cm. De Caucasica is een veelzijdige haagplant maar een Portugese laurier of Prunus laurocerasus herbergii geven ook een mooi eindresultaat.

 

Prunus laurocerasus Caucasica afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.