Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bolesdoorn

De Bolesdoorn is na de Bolcatalpa de meest aangeplante bolvormige boom. Het meest opvallende aan de Bolesdoorn is zijn uitgesproken handvormige blad met spitse uiteinden. De boom is in het begin nagenoeg perfect rond, maar na verloop van de jaren zal de kroonvorm breder dan hoog worden. Als de boom niet gesnoeid wordt, dan kan de kroon een doorsnede van wel 5 meter krijgen. Als hier de ruimte voor is, dan ontstaat er een dichte kroon waar nagenoeg geen zonlicht doorheen komt. De Bolesdoorn kan als solitair in de achtertuin worden aangeplant, maar komt ook langs een (langere) oprit met brede border goed tot zijn recht. 

Bolesdoorn snoeien

Mocht er onvoldoende ruimte zijn voor een brede kroon, dan kan een Bolesdoorn goed gesnoeid worden. Let erop dat een Esdoorn niet te laat in de winter gesnoeid wordt. Dan bestaat de kans op bloeden van de boom. Het snoeien kan het beste gebeuren in de maanden oktober, november of december. 

Bolesdoorn kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal verschillende Bolesdoorns aangeboden. De meest aangeplante soort is de Acer platanoides 'Globosum'. Deze heeft donkergroen blad. Daarnaast is er een roodbladige variant. Dit is de Acer platanoides 'Crimson Sentry'. Deze cultivar groeit wat meer opgaand dan bolvormig en heeft daardoor wat vaker een snoeibeurt nodig om zijn bolvorm te behouden. Als er weinig ruimte is voor een brede kroon, dan kan de Acer campestre 'Nanum' een goede soort zijn. Deze variant groeit een stuk trager dan de andere opties. Het blad van deze bolesdoorn is ook kleiner en anders gevormd dan die van de Acer platanoides. 

Alle planten en bomen worden door vakkundige medewerkers zorgvuldig verpakt en geladen in de eigen bussen. Door het transport zelf te regelen, is de kans op schade tijdens het transport uitgesloten.

Bolesdoorn

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.