Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bolesdoorn

De Bolesdoorn is na de Bolcatalpa de meest aangeplante bolvormige boom. Het meest opvallende aan de Bolesdoorn is zijn uitgesproken handvormige blad met spitse uiteinden. De boom is in het begin nagenoeg perfect rond, maar na verloop van de jaren zal de kroonvorm breder dan hoog worden. Als de boom niet gesnoeid wordt, dan kan de kroon een doorsnede van wel 5 meter krijgen. Als hier de ruimte voor is, dan ontstaat er een dichte kroon waar nagenoeg geen zonlicht doorheen komt. De Bolesdoorn kan als solitair in de achtertuin worden aangeplant, maar komt ook langs een (langere) oprit of smalle lanen met brede border goed tot zijn recht. 

 

De Acer platanoides globosum, ofwel bolesdoorn, met zijn bolvormige kroon. Die op latere leeftijd een afgeplatte bolvorm uitgroeit. Deze kunt u als jonge boom aankopen bij tuinplantenwinkel.nl. De boom is toe te passen ook in borders in kleine tuinen. Zodat vaste planten zich toch kunnen ontwikkelen onder de gesloten kroon. De herfst kleur van de bolesdoorn is meestal intens geel. Het soort van onder de kleine bomen en verdraagt droogte goed. De boom planten kunt u het hele jaar door. De Acer platanoides globosum, bolesdoorn, is een veelgebruikte boom. U kunt hem ook snoeien, als u de boom snoeit doe dit dan direct na de bladval. De Acer platanoides globosum, wordt ook wel bolesdoorn genoemd. Het is een boom met een mooie bolvorm. Deze bolesdoorn is op een onderstam van Acer platanoides geënt.

 

De Acer platanoides globosum stelt weinig eisen aan de volle grond waar hij in staat. Deze kleine bomen zijn goed toe te passen in een laan beplanting, zorg dat de kroon de andere kroon van de opvolgende boom niet raakt. Als namelijk de kroon van de Acer platanoides globosum of wel bolesdoorn wel raakt, heb je kans dat de bladeren en de takken in de zomer af zouden kunnen sterven door te weinig licht. Als je de Acer platanoides globosum of te wel bolesdoorn aan gaat planten, houdt er dan rekening mee dat u een ruim plantgat maakt. Dat de grond goed los maakt zodat de wortels zicht goed kunnen ontwikkelen. Voeg extra grond toe, wij adviseren hiervoor aanplantgrond. Na het aanplanten kunt u eventueel nog één of 2 boompalen plaatsen zodat de bolesdoorn bij sterke wind niet schuin gaat groeien.

 

Bolesdoorn snoeien

Mocht er onvoldoende ruimte zijn voor een brede kroon, dan kan een Bolesdoorn goed gesnoeid worden. Let erop dat een Esdoorn niet te laat in de winter gesnoeid wordt. Dan bestaat de kans op bloeden van de boom. Het snoeien kan het beste gebeuren in de maanden oktober, november of december. 

 

Bolesdoorn kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal verschillende Bolesdoorns aangeboden. De meest aangeplante soort is de Acer platanoides 'Globosum'. Deze heeft donkergroen blad. Daarnaast is er een roodbladige variant. Dit is de Acer platanoides 'Crimson Sentry'. Deze cultivar groeit wat meer opgaand dan bolvormig en heeft daardoor wat vaker een snoeibeurt nodig om zijn bolvorm te behouden. Als er weinig ruimte is voor een brede kroon, dan kan de Acer campestre 'Nanum' een goede soort zijn. Deze variant groeit een stuk trager dan de andere opties. Het blad van deze bolesdoorn is ook kleiner en anders gevormd dan die van de Acer platanoides. 

 

Alle planten en bomen worden door vakkundige medewerkers zorgvuldig verpakt en geladen in de eigen bussen. Door het transport zelf te regelen, is de kans op schade tijdens het transport uitgesloten.

 

Veelgestelde vragen over Bolesdoorn:

Hoe groot wordt een Bolesdoorn?

Antwoord: De stamhoogte van een Bolesdoorn groeit niet hoger! Dus de uiteindelijke hoogte is afhankelijk van de stamhoogte die u kiest bij aankoop.

 

Hoe snoei je een Bolesdoorn?

Antwoord: Een Bolesdoorn hoeft niet gesnoeid te worden. Stel dat hij te groot geworden is kunt u het beste de kroon in het najaar halveren.

 

 

Blad van de bolesdoorn Globosum

 

Inspiratie Bolesdoorn:

Bolesdoorn in een rij in de tuin

 

Gebruik bij het planten minimaal 1 boompaal met boomband zodat de boom recht aangroeit. 

frisgroen blad van de bolesdoorn

 

Het grote blad van de Acer platanoides 'Globosum' is frisgroen in de zomer. 

 

bolesdoorn in een park repeterend

 

Ook in rijen of groepen zijn Bolesdoorn bomen goed te gebruiken. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.