Informatie over blauwe regen

De blauwe regen (Wisteria sinensis) is een bekende klimplant, maar wat misschien niet iedereen weet is dat er naast de blauwe, ook een witte variant is. De naam witte regen zou bij deze meer op zijn plek zijn.

De klimplant heeft grote lange bloemtrossen die ook nog geuren. De bloemen verschijnen massaal in het voorjaar en zorgen vaak voor een sprookjesachtig beeld. De bloemen zijn rijk aan nectar en daardoor ook bij bijen en vlinders in trek. Het is een flinke groeier en oudere exemplaren krijgen prachtige wat dikkere gedraaide stammen.

Blauwe Regen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt jaarrond de blauwe regen bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl, dit omdat de plant in pot word aangeboden. We bieden de blauwe en witte variant aan in een 'normale' maat en een grotere XL variant.

Bij het kopen van een blauwe regen is het belangrijk dat de planten zijn geënt. Zo weet u zeker dat ze al na een paar jaar of zelfs meteen zullen bloeien. Bij Tuinplantenwinkel weet u zeker dat u een geënt exemplaar koopt. Er zijn ook zaailingen in de handel die pas na 15 tot 20 jaar bloem geven. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken bij ons.

Blauwe Regen planten en snoeien

Deze klimmer staat graag zonnig tot in de halfschaduw in een voedselrijke bodem. De blauwe regen heeft een stevige steun nodig zoals een stevige paal van een pergola of boog over een pad. U kunt de plant ook tegen een gevel van een huis of schuur laten groeien. Deze klimmer is een slingerplant en heeft daarom een hulpstuk nodig om omhoog te groeien. Dit kan zijn in de vorm van een draag of latwerk.

Voeg bij het aanplanten wat aanplantgrond toe aan de aarde voor een goede start. Deze kunt u samen met de blauwe regen plant online bestellen.

Het beste snoeit u de Wisteria tweemaal per jaar. In het voorjaar snoeit u enkel de zijtakken op zo'n 5 a 10 cm terug, zorg ervoor dat u dus enkele hoofdtakken heeft. De tweede snoei vind plaats in de zomer, u snoeit dan de lange scheuten terug om te voorkomen dat de plant gaat woekeren. Laat de eerste ‘ogen’ of bladeren van de stengel staan. Hierop geeft de klimplant bloemen in het volgende voorjaar.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.