» Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' - XL

Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse blauwe regen
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Blauw
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' of Japanse blauwe regen - Informatie:

Deze variant van de Japanse blauwe regen heeft ook echt blauwe bloemen. Het verschil met de sinensis-soorten is dat de bloemtrossen van deze soort wat korter zijn, maar dat er meer bloemen tegelijk aan de plant komen. De blauwe regen is uitermate geschikt voor het begroeien van een pergola. Hij slingert zichzelf naar boven en door zijn sterke groeikracht zal hij de pergola snel begroeien. Tegen een muur heeft de Wisteria wat hulp nodig in de vorm van een rek of een staaldraad om langs omhoog te klimmen. Deze klimplant is namelijk niet zelfhechtend. 

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat bij voorkeur op een zonnige standplaats en kan ook goed op een wat drogere plek uit de voeten. Ookal is de Japanse variant in verhouding tot de Wisteria sinensis een wat minder sterke groeier, alsnog heeft deze plant de ruimte nodig om zich te ontwikkelen. Op een te kleine plek is er teveel snoei nodig, waardoor de uitbundige bloei uitblijft en dat is natuurlijk zonde.

 

Snoei en onderhoud:

In de eerste jaren na aanplant moet de tuinplant gevormd worden. Gebruik een aantal lange scheuten die als basis voor de Japanse blauwe regen gaan dienen. Overige jonge scheuten kunnen weggeknipt worden. Zo ontstaat een enigszins overzichtelijke klimplant. Blauwe regen bloeit op overjarig hout. Hierdoor mogen de (lange) scheuten grotendeels teruggesnoeid worden. Laat ongeveer 20 cm staan. Deze korte twijgen worden in de loop van de jaren dikker waarna er bloemen aan zullen komen. Hoe meer van deze vertakkingen, hoe meer bloemen u zult krijgen. De Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' - XL | Japanse blauwe regen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.