Wisteria sinensis 'Prolific'

Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Blauwe regen
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Productcode: 85N018-5414

Waarom Wisteria sinensis 'Prolific' kopen of Blauwe regen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Blauwe regen bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Wisteria sinensis 'Prolific' aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Blauwe regen en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Wisteria sinensis 'Prolific' is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Wisteria sinensis 'Prolific' op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Blauwe regen dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Wisteria sinensis 'Prolific', of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Beschrijving

Wisteria sinensis 'Prolific' of Blauwe regen

Wisteria sinensis 'Prolific' is een klimmer met mooie, grote, blauwe, geurende bloemtrossen, die bijen en vlinders aantrekt. Deze tuinplant slingert zich snel een weg omhoog langs muren, schuttingen, pergola's en bogen. Zorg daarbij voor een stevige steun, waaraan de takken bevestigd worden. Oudere stammen krijgen een decoratieve, gedraaide vorm. De Blauwe regen kan goed tegen droogte en verdraagt zeewind.

 

Standplaats Wisteria sinensis 'Prolific'

Het beste staat de Wisteria sinensis 'Prolific' op een zonnige standplaats of in de halfschaduw op humusrijke bodem, op een plaats waar deze Blauwe regen naar de zon toe kan groeien. De Wisteria sinensis kan goed tegen droge periodes en verdraagt zeewind maar houdt niet van vochtige grond.

 

Wisteria sinensis 'Prolific' snoeien en onderhouden

Knip takken en lange scheuten van deze Wisteria sinensis steeds terug om woekeren te voorkomen. Let op dat deze klimmer geen objecten beschadigt (regenpijp of kozijnen). Snoei liefst tweemaal per jaar. In het voorjaar de zijtakken tot op 10 cm lengte en later de lange scheuten om woekeren te voorkomen.

 

Onze planten zijn altijd geënt zodat u niet 10 jaar of langer moet wachten op de eerste bloei. Geënte Wisteria sinensis planten, bloeien vaak al vanaf het 2e of 3e jaar na aanplant.

 

Indicatie potmaat per hoogte:

Planthoogte 80/100 cm Potmaat: Ø18 cm
Planthoogte 150/175 cm Potmaat: Ø22 cm
Planthoogte 175/200 cm Potmaat: Ø28 cm

 

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant! Daarnaast kan de potmaat ooit afwijken door de vorm van de pot (breed-laag/smal-hoog).

 

Extra informatie over Wisteria sinensis Prolific 

De Wisteria sinensis ofwel blauwe regen is een hoge bloeiende klimplant die in een korte tijd flinke afstanden kan overbruggen. De bloemen verschijnen vanaf half mei en in juni in tal van lange bloemtrossen met daaraan honderden losse bloemetjes. Deze tuinplant trekt dan ook talrijke bijen en vlinders aan. In de zomer volgt vaak een tweede, weliswaar veel minder overweldigende, bloei. De Wisteria sinensis maakt in de volle zon lange scheuten waarmee hij zich al snel een weg omhoog slingert langs muren, schuttingen, pergola's en bogen.

 

Daarbij is stevige steun en begeleiding van de takken nodig. De plant is van nature een slingerplant en is prima in staan zich rondom een gespannen koord van staal te wikkelen. De verschillende variëteiten bloeien wit of blauw binnen de Wisteria sinensis soorten. De witte Wisteria sinensis heet Wisteria sinensis 'Alba'. Aan de naam is al af te leiden dat de Wisteria sinensis 'Prolific' oorspronkelijk uit China en Japan komt.

 

Wisteria sinensis Prolific planten

Gaat u een Wisteria sinensis planten dan maakt u eerst de grond goed los en doorlaatbaar voor de jonge plant. Er mogen geen harde delen meer in zitten; let extra goed op wanneer u de plant bij een muur plaatst. Graaf een plantgat dat iets breder is dan de kluit van de blauweregen, en iets dieper zodat de aarde mooi los is.

 

Meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat, dompel vervolgens de Blauwe regen met pot en al even onder in een emmer water; de wortels zuigen zich dan vol, wat het aangroeien ten goede komt. Verwijder de pot voor u de plant in het gat zet. Vul het gat op en druk de aarde goed aan met uw voet, strooi daarna eventueel nog wat organische meststoffen over de aarde. Geef na het planten stevig water zodat de aarde goed aanzakt en de plant de voedingstoffen kan opnemen. Deze andere producten zoals aanplantgrond en plantenvoeding kunt u samen met uw Blauwe regen bestellen op Tuinplantenwinkel.nl.

 

Blauwe regen Wisteria sinensis snoeien en verzorging

Door de sterke groei van de blauwe regen is snoeien van de planten geen overbodige luxe. Snoeien kan het hele jaar door of op een paar momenten in het jaar. De belangrijkste snoei vindt plaats aan het einde van de winter; rond februari. Snoei dan alle jonge uitlopers terug tot 2 à 3 knoppen vanaf de gesteltakken. Het snoeien bevordert het bloeien. Na de bloei zal de blauwe regen stevig gaan uitlopen. De lange uitlopers kunt u de hele zomer door terugsnoeien. Kort deze scheuten in tot ongeveer 40 centimeter. Aan het einde van de winter knipt u deze scheuten verder terug zoals omschreven. Als u deze methode aanhoudt kunt u gegarandeerd genieten van een compacte klimplant en een rijke bloei in het voorjaar.

 

De witte Wisteria sinensis

In onze webshop vindt u ook de Wisteria sinensis 'Alba' die ook wel bekend staat als witte regen en dus witte bloemtrossen heeft in plaats van blauwe. Wilt u direct een grotere klimplant? Dan kunt u ook kiezen voor de Wisteria sinensis 'Alba' XL die al wat groter is en het eerste jaar al hoger en verder in een pergola klimt als een kleinere variant.

 

Veel gestelde vragen over Wisteria sinensis 'Prolific':

Wat is het verschil tussen Wisteria sinensis en Wisteria floribunda?

Antwoord: De Wisteria sinenis (of: Chinese blauweregen) bloeit in april / mei op het kale hout en draait linksom. De Wisteria floribunda (of: Japanse blauweregen) bloeit in mei juni als er al bladeren aan de takken zitten en draait rechtsom.

 

Hoe moet je een Wisteria sinensis leiden?

Antwoord: Omdat de blauweregen wisteria geen zuignapjes heeft om zichzelf vast te houden, moet hij op een zonnige plek tegen een muur of stevige pergola worden geleid. Gebruik hiervoor stevig materiaal want door zijn grootte wordt hij best zwaar.

 

Hoe snel groeit Wisteria sinensis?

Antwoord: De blauwe regen kan wel 2 - 3 meter per jaar groeien maar met goed snoeien passen deze klimplanten ook prima in een kleinere tuin.

 

Is Wisteria sinensis winterhard?

Antwoord: Ja, deze blauwe regen soort kan goed tegen vorst en strenge winters.

 

Bloeit de blauwe regen wisteria met bloemtrossen?

Antwoord: De bloemen verschijnen in trossen aan de blauwe regen, Wisteria. Een geënte blauweregen zal binnen een paar jaar gaan bloeien. Dit in tegenstelling toe een 'wilde' variant van de blauwe regen, Wisteria, waar de eerst bloei soms pas na vele jaren aan de struiken verschijnt. De blauwe regen, Wisteria is een klimmer, die zelfs kan uitgroeien tot een boom.

 

Het wordt natuurlijk nooit een echte boom met stam en kroon, maar met een beetje hulp, verzorging en begeleiding van de hoofdtakken, kan er wel een soort dak boom gevormd worden. De bloemtrossen (soms zelfs geurend) hangen dan in trossen naar beneden aan de plant/boom.

 

Wat is het verschil tussen Wisteria sinensis en floribunda?

Antwoord: Alle Blauwe regen soorten hebben een bepaalde draai richting om te groeien. De Wisteria sinensis 'Prolific' maar ook andere Wisteria sinensis soorten hebben een draairichting van links naar rechts, dus tegen de klok in. De Wisteria floribunda soorten draaien met hun ranken van rechts naar links, dus met de klok mee.

 

Welke Wisteria bloeit het langst?

Antwoord: Wisteria sinensis 'Prolific'wordt in het Nederlands ook wel Chinese blauwe regen genoemd. Over het algemeen bloeien de Wisteria sinensis soorten zoals de Wisteria sinensis 'Prolific' langer dan de Wisteria floribunda soorten. Ook geeft de Wisteria sinensis 'Prolific' geurende bloemen.

 

Waar kan blauwe regen niet tegen?

Antwoord: Een Blauwe regen kan echt niet tegen natte voeten, de wortels staan graag in goed water doorlatende humusrijke groeien zodat deze Wisteria sinensis 'Prolific een goed wortelgestel kan maken. Waar de Chinese blauwe regen, Wisteria sinensis 'Prolific'ook niet tegen kan is diepe schaduw. Deze klimplanten staan graag in de volle zon of half schaduw.

 

Hoe moet een blauwe regen Wisteria sinensis 'Prolific' worden verzorgt?

Antwoord: Nieuwe planten van de blauwe regen Wisteria worden pot gekweekt en worden dus in pot aan u geleverd. De klimplant kan het beste tegen een rek of pergola gezet worden. De plant zal zijn uiterste best doen om zich zelf omhoog te laten groeien door zich vast te draaien. De bloemen verschijnen in de maand april mei soms tot juni. De bloemen hangen in trossen naar beneden en geuren. De Blauwe regen Wisteria kan gerust tussen andere vaste planten groeien.Waarom Wisteria sinensis 'Prolific' kopen of Blauwe regen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Blauwe regen bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Wisteria sinensis 'Prolific' aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Blauwe regen en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Wisteria sinensis 'Prolific' is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Wisteria sinensis 'Prolific' op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Blauwe regen dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Wisteria sinensis 'Prolific', of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.