U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Sierpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over sierpeer

Op Tuinplantenwinkel.nl bieden we twee soorten van de sierpeer aan, de 'Chanticleer' en de sal. 'Pendula'. De verschillen tussen deze 2 soorten zijn vrij groot. De 'Chanticleer' heeft wat dikker glanzend blad wat ook lang aan de boom blijft zitten. De sal. 'Pendula' heeft heel fijn dun grijs blad en de twijgen hangen wat af. 

 

Er komen sporadisch daadwerkelijk kleine peertjes aan een sierpeer. Daarom kiest u vooral voor een sierpeer in uw tuin vanwege de hoge sierwaarde van de crème witte bloesem, de gracieuze takken en het deftige blad. In de zomer zorgt dit grijskleurige blad voor een fraaie filtering van het zonlicht.

 

Deze boom kan door zijn geringe formaat het middelpunt van uw kleinere of patio tuin vormen. Hij is ook te verkrijgen als dakboom om in de zomermaanden onder te zitten of te zorgen voor extra schaduw. Als leiboom kan de Sierpeer ook aan de randen van uw tuin de inkijk van de buren beperken en tegelijkertijd zorgen voor een fraai gezicht vanaf uw terras.

Sierpeer planten

Op tuinplantenwinkel worden de Sierperen aangeboden als bomen die in een pot geteeld zijn. Deze kunt u het hele jaar kopen en belangrijker nog, planten. Zet de boom op een zonnige of halfschaduw rijke plaats in uw tuin. Zorg dat de boom vrij staat en dus van alle zijden licht krijgt. Een dichtbij groeiende boom kan de vorm van de boom aantasten. Belangrijk is dat u voor het planten van de Sierpeer de grond goed los maakt en zorgt voor een humusrijke bodem, door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de boom.

 

Bij het planten van 2 of meer sierperen in leivorm is het belangrijk om de bomen in één rechte horizontale lijn te planten. Neem hier de tijd voor en als de sierperenbomen niet meteen helemaal naar uw zin staan, plant ze dan gelijk opnieuw. Dit kost misschien meer tijd en energie, maar zorgt er wel voor dat u daarna niet tegen scheef geplante bomen aan zit te kijken. Om het rotten van de wortels te voorkomen, mag de bovenkant van de kluit van de boom nooit boven de bovenkant van het niveau van uw tuin uit komen. Het frame van een Lei-sierpeer is te verlengen en aan elkaar te koppelen met behulp van bamboestokken. Houd rekening met een maximale afstand van 60 cm tussen de uiteindes van de rekken.

Sierpeer snoeien en verzorgen

Op tuinplantenwinkel.nl vindt u zowel een ‘beveerde’ als ‘opgekroonde’ boom. Beveerd betekent dat de boom nagenoeg vanuit onderen vertakt is. Wilt u de beveerde boom meer op stam hebben dan snoeit u van onderen uit de vertakking weg tot de gewenste hoogte. De sterk hangende takken van de sal. 'Pendula' kunt u eventueel wat inkorten indien gewenst. Bij een dak- of leivariant snoeit u de takken die buiten de schermen uitsteken af om de boom in model te houden.

Sierpeer online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Een sierpeer kunt u eenvoudig online bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl. Op onze site zoekt u de boom uit die het best in uw tuin tot zijn recht komt. De omschrijvingen, filmpjes, foto’s en tekeningen helpen u bij het maken van deze keuze. Wij nemen ook het vervoer van de boom uit handen. Zodat u zelf niet op een omslachtige manier met een grote boom de weg op hoeft, waarbij de kans bestaat dat deze beschadigen tijdens het transport. Een van onze eigen chauffeurs komt de door u gekozen Sierpeer bij u thuis bezorgen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.