Informatie over bloeiende struiken

Bloeiende sierheesters zijn er in vele variaties. Van laagblijvende voorjaarsbloeiers tot hoge najaarsbloeiers, van bladhoudende heesters tot bladverliezende struiken en alle combinaties er tussenin. Voor elke plek in de tuin zijn mooie bloeiende struiken te vinden die er tot hun recht komen. Deze categorie is onderverdeeld in een aantal populaire soorten met een uitbundige bloei zodat u deze snel kunt vinden en meteen ziet welke varianten we ervan in het assortiment hebben. Let op dat de allerbelangrijkste soorten bloeiende struiken op onze webwinkel een eigen pagina met onderverdelingen gekregen hebben. Het gaat dan o.a. om Rozen, Hortensia's, Vlinderstruiken,  Rhododendrons, Azalea's en Magnolia's.

 

Bloeiende struiken zijn vaak bladverliezende struiken

Bij het maken van de keuze in de soorten bloeiende struiken voor uw tuin, kunt u kiezen tussen vroege bloeiers, zomerbloeiers en najaarsbloeiers. Door een mix van deze bloeiende struiken aan te planten, heeft u het hele jaar door bloesem in de tuin. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om een aantal groenblijvende struiken aan te planten. Omdat het een plantengroep met heel veel soorten is, hebben we daar een aparte categorie voor gemaakt.

 

Als u al weet welke soorten bloeiende struiken u wilt aanschaffen, dan kunt u deze het makkelijkste vinden, door de naam in te vullen in het zoekvenster boven in uw scherm. Als u nog niet weet welke soorten dat u mooi vindt, dan kunt u het beste naar de pagina 'Bekijk Alle' gaan. Op die pagina kunt u aan de linkerkant een aantal filters toepassen (bloeikleur, hoogte van de plant, bloeitijd, etc.), waarna vanzelf een selectie bloeiende struiken overblijft, dit aan uw eisen voldoet.

 

Bloeiende heesters of struiken planten

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl bloeiende struiken koopt, dan worden deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de heesters het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kunnen worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de struiken bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgen. De kluit is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de bloeiende struiken  in het najaar of winter worden aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken.

 

Let bij het aanplanten van de bloeiende struiken op dat u een royaal plantgat graaft, ook in de diepte. Door de goed gedraineerde grond kunnen de wortels van de planten zich makkelijk ontwikkelen en kan eventueel teveel aan water snel de grond in trekken. Daarnaast kunt u aanplantgrond mengen met de aarde in het plantgat. Deze grond zorgt ervoor dat de wortels van de bloeiende struiken een goede start maken. Sommige struiken verlangen naar een zure grond, gebruik dan tuinturf.

 

Bloeiende struik kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bloeiende struiken met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de bloeiende struiken is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bloeiende struiken komen brengen.

 

Veelgestelde vragen over bloeiende struiken:

Welke struik bloeit de hele zomer?

Antwoord: Een mooi voorbeeld van een langbloeiende struik is bijvoorbeeld de Hortensia, deze prachtige bloemen zorgen voor wel 3 maanden voor kleur in uw tuin. Natuurlijk is uw keuze afhankelijk van uw eigen voorkeur, de standplaats (zon/schaduw, nat/droog) en de ruimte die u in uw border of tuin heeft voor de heester. Gebruik daarom de filters op onze website om de juiste keuze te maken.

 

Welke struik bloeit het langst?

Antwoord: Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment sierheesters met een lange bloeiperiode. Gebruik de filters op de pagina 'Bekijk Alle' om de juiste keuze te maken. En vergeet niet dat verkleurende blad en rode bessen in de herfst een belangrijk aspect is om uw border het hele jaar door interessant te houden. Ook als een heester wintergroen is, voegt die extra waarde toe. Bloemkleur is misschien wel een belangrijk aspect maar niet het enige om een mooie border te maken.

 

Wat is de snelst groeiende struik?

Antwoord: Goede voorbeelden zijn o.a. de gelderse roos, chinees klokje, viburnum, buddleja davidii, pluimhortensia, boerenjasmijn en vlier. Uw uiteindelijke keuze is natuurlijk afhankelijk van de standplaats en de ruimte die u in uw border of tuin heeft voor de heester. Gebruik daarom de filters op onze website om de juiste keuze te maken.

 

Wat zijn de mooiste struiken?

Antwoord: Veel mensen kiezen dan al snel voor heesters met grote bloemen maar denk bij voorbeeld ook eens aan een heerlijke geur, de aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen, herfstkleur of kleur in de winter als uw deze keuze maakt. In ons uitgebreide assortiment vindt u alle mogelijkheden om het hele jaar door te genieten van uw tuin.

 

Bloeiende struiken zijn er in vele soorten en maten

 

Inspiratie Bloeiende struiken:

Niet wintergroene heesters bloeien over het algemeen langer dan wintergroene struiken

 

Er zijn bloeiende struiken met bloemen in de winter zoals Hamamelis, maar deze Ceratostigma bloeit pas op zijn rijkst tijdens de nazomer.

 

De meest bekende bloeiende heesters zijn hortensia, vlinderstruik en rhododendron

 

Een van de meest romantische bloeiende struik is de boerenjasmijn met zijn heerlijk geurende witte bloemen in het (vroege) voorjaar. Voor een rijke bloei snoeit u deze struik het liefst zo min mogelijk of pas na de bloei.

 

De meeste bloeiende heesters geven bloemen in de lente of tijdens de zomer, maar er zijn ook winterbloeiende heesters

 

Abelia is een van de langst bloeiende heesters, maar helaas niet zo bekend. De bloei begint vaak in de zomer en duurt voort tot diep in het najaar met kleine bloemen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.