Informatie over bloeiende struiken

Bloeiende struiken zijn er in vele variaties. Van laagblijvende voorjaarsbloeiers tot hoge najaarsbloeiers en alle combinaties er tussenin. Voor elke plek in de tuin zijn mooie bloeiende struiken te vinden die er tot hun recht komen. Deze categorie is onderverdeeld in een aantal populaire soorten, zodat u deze snel kunt vinden en meteen ziet welke varianten we ervan in het assortiment hebben. Let op dat de allerbelangrijkste soorten bloeiende struiken op onze webwinkel een eigen pagina met onderverdelingen gekregen hebben. Het gaat dan om de Cornus, Hibiscus, Hortensia's, Rozen, Seringen en Viburnum en Vlinderstruiken.

Bloeiende struiken soorten

Loodkruid (Ceratostigma) is een bloeiende struik die vanaf de zomer tot ver in het najaar met opvallende hemelsblauwe bloemetjes de border opfleurt. Hij wordt ongeveer 30 tot 70 cm hoog, afhankelijk van de gekozen cultivar. Andere opvallende bloeiende struiken zijn de Pruikenboom en Abelia. De Pruikenboom, de naam verraadt het al een beetje, krijg prachige op pruiken lijkende brede bloempluimen. Tegen het rode blad van de Cotinus coggygria 'Royal Purple' steekt dit heel mooi af. 

Bloeiende struiken planten

Bij het maken van de keuzen in de soorten bloeiende struiken voor uw tuin, kunt u een keuze maken in vroege bloeiers, zomerbloeiers en najaarsbloeiers. Door een mix van deze bloeiende struiken aan te planten, heeft u het hele jaar door bloesem in de tuin. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om een aantal groenblijvende struiken aan te planten. Omdat het een plantengroep met heel veel soorten is, hebben we daar een aparte categorie voor gemaakt. Let bij het aanplanten van de bloeiende struiken op dat u een royaal plantgat graaft, ook in de diepte. Door de losse grond kunnen de wortels van de planten zich makkelijk ontwikkelen en kan eventueel teveel aan water snel de grond in trekken. Daarnaast kunt u aanplantgrond mengen met de aarde in het plantgat. Deze grond zorgt ervoor dat de wortels van de bloeiende struiken een goede start maken.

Bloeiende struiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Als u al weet welke soorten bloeiende struiken u wilt aanschaffen, dan kunt u deze het makkelijkste vinden, door de naam in te vullen in het zoekvenster rechtsboven in uw scherm. Als u nog niet weet welke soorten dat u mooi vindt, dan kunt u het beste naar de pagina 'bekijk alle' gaan. Op die pagina kunt u aan de linkerkant een aantal filters toepassen (bloeikleur, hoogte van de plant, bloeitijd, etc.), waarna vanzelf een selectie bloeiende struiken overblijft, dit aan uw eisen voldoet.

 

Bloeiende struiken zijn er in vele soorten en maten

 

Inspiratie Bloeiende struiken:

Niet wintergroene heesters bloeien over het algemeen langer dan wintergroene struiken

 

Er zijn bloeiende struiken met bloemen in de winter zoals hamamelis, maar deze Ceratostigma bloeit pas op zijn rijkst tijdens de nazomer.

 

De meest bekende bloeiende heesters zijn hortensia, vlinderstruik en rhododendron

 

Een van de meest romantische bloeiende struik is de boerenjasmijn met zijn heerlijk geurende witte bloemen in het voorjaar. Voor een rijke bloei snoeit u deze struik het liefst zo min mogelijk of pas na de bloei.

 

De meeste bloeiende heesters geven bloemen in de lente of tijdens de zomer, maar er zijn ook winterbloeiende heesters

 

Abelia is een van de langst bloeiende heesters, maar helaas niet zo bekend. De bloei begint vaak in de zomer en duurt voort tot diep in het najaar.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.