Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bijenplanten

Juist in de categorie "bloeiende vaste planten" vind je heel veel soorten planten waarvan de bloesem volop nectar leveren. Dit trekt massaal bijen, hommels en vlinders naar de tuin. Omdat de ene soort dit nog meer doet dan de andere, hebben we in deze categorie de beste bijenplanten voor u bij elkaar gezet. Met een keuze uit deze planten bent u ervan verzekerd dat u de bijen, hommels en vlinders een handje helpt met het vinden van de voor hen broodnodige nectar. Daarnaast kunt u ook nog eens genieten van de bloemenpracht die deze soorten met zich meebrengen, want zonder bloemen geen nectar!

Alle planten in deze categorie leveren veel voeding voor insecten, in de vorm van nectar. Het is een misverstand dat deze planten ook wespen zouden aantrekken. Wespen zijn echter niet op zoek naar nectar, maar hebben suikers op hun menu staan. Wespen zijn vooral te vinden op beschadigd fruit zoals pruimen, appels en peren.

Bijenplanten voor ieder seizoen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Het is mogelijk het gehele tuinseizoen aantrekkelijk te maken voor bijen en hommels. Vroegbloeiend is bijvoorbeeld het longkruid Pulmonaria saccharata ‘Mrs. Moon’ en het kruipend zenegroen Ajuga Reptans. In de zomer zijn er talrijke mogelijkheden zoals Duizendblad Achillea, Anijs- of dropplant Agastache, Bergsteentijm of Calamintha nepeta nepeta. Voor het najaar is de hemelsleutel Sedum ‘Herbstfreude’ en herfstasters een uitstekende keuze. Om verschillende bijen- en vlindersoorten te lokken zet u meerdere soorten nectarplanten in uw tuin.

Bijenplanten zijn in verschillende soorten beschikbaar in onze webshop. U kunt zelf uitzoeken welke het beste bij u of uw eigen tuin past. Zorg bij voorkeur dat u de bijenplanten in het vroege voorjaar in uw tuin heeft staan. De bijen zijn dan actief opzoek naar nectar in uw planten en bloemen. Kies bij voorkeur een combinatie met geurende bloemen voor maximale aantrekkingskracht.

Heesters als bijenplant

Naast vaste planten zijn ook een aantal heesters echte nectarleveranciers. Een aantal heesters (ook wel struiken genoemd) waar veel bloemen gevuld met nectar aan komen zijn bijvoorbeeld de vlinderstruik, struikklimop en hypericum.

Bijenplant of vlinder plant

Zowel bijen als vlinders komen op de nectar af. Toch zit er verschil in de soort plant of er meer bijen of meer vlinders op de planten afkomen. In een andere categorie onder de bloeiende vaste planten gaan we specifieker in op de planten die vlinders aantrekken. De planten in deze categorie zijn echte bijenplanten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.