Ajuga reptans 'Atropurpurea'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kruipend zenegroen
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Ajuga reptans 'Atropurpurea' of Kruipend zenegroen 

Ajuga reptans 'Atropurpurea' is een lage bodembekker. Met zijn kruipende wortelstokken zorgt de tuinplant met zijn dichte bladerdek al snel voor een aaneengesloten geheel. Onkruid heeft geen kans meer. Tijdens de bloei krijgt Kruipend zenegroen paarse, aarvormige bloemen, die veel vlinders aantrekken. Ajuga reptans 'Atropurpurea' is ook heel goed toe te passen in rotstuinen. Daarbij is het een voordeel dat de plant wintergroen is. Het zonlicht bepaalt welke kleur het blad krijgt: van groen tot purpergroen.

 

Standplaats Ajuga reptans 'Atropurpurea'

Ajuga reptans 'Atropurpurea' groeit zowel in de zon als schaduw en heeft de voorkeur voor een humusrijke, iets vochtige bodem en stelt verder weinig eisen aan de grondsoort. Kruipend zenegroen doet het ook goed als rotsplant in Japanse tuinen.

 

Ajuga reptans 'Atropurpurea' snoeien en onderhouden

Er is weinig onderhoud nodig. Voor een net tapijt mogen de planten bijvoorbeeld aan de rand bijgeknipt worden en oude, droge bladeren mogen helemaal worden weggehaald.De Ajuga reptans 'Atropurpurea' | Kruipend zenegroen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.