Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lei veldesdoorn

De lei veldesdoorn is een zeer winterharde boomsoort uit de esdoornfamilie. Wat direct opvalt is het fijne blad, dat een stuk kleiner is dan bij andere esdoornsoorten. In België en Nederland is de veldesdoorn een inheemse boom en komt hier dus van nature voor. Vandaar dat de plant hier ook altijd makkelijk groeit.

Als leiboom groeit de lei veldesdoorn mooi dicht en geeft veel privacy. Het blad loopt vroeg uit in een frisgroene kleur en kleurt daarna donkerder af. In het najaar verkleurt het blad van deze leiboom prachtig geel. Het type boom dat Tuinplantenwinkel.nl voor deze boom gebruikt is de Acer campestre 'Elsrijk'. Het type Elsrijk is als soort beter resistent tegen schimmels die de bladeren van deze boom aan kunnen tasten in de nazomer. Bij deze soort hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Het schors op de stam is diepgegroefd en maakt van deze leiboom een karakteristiek geheel. De Lei-Veldesdoorn is een makkelijk te snoeien boom met fijn blad. Lei-Esdoorns worden het beste als haag gesnoeid. Al snel ontstaat een dicht netwerk van takken. Tips over het snoeien van leibomen vindt u hier.

 

Lei veldesdoorn planten en verzorgen

Deze boom is een gemakkelijke groeier en doet het goed op elke tuingrond. Het liefst staat de boom in een goed doorlatende grond wat betekent dat het water goed weg kan zakken in de bodem. Gebruik bij het planten aanplantgrond voor een goede aangroei. Bij onze aanplanttips vindt u een handig stappenplan. De unieke leirekken worden net als de leibomen door ons zelf vervaardigd. Met het complete productieproces in eigen hand koopt u bij Tuinplantenwinkel.nl een echt kwaliteitsproduct. U kunt de Lei-Veldesdoorn los maar ook in pakketvorm online aanschaffen in onze webshop. Uiteraard ontvangt u aangroeigarantie op onze leibomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.