Informatie over hagen

Hagen zorgen doorgaans voor structuur en privacy in uw tuin. Ze vormen de ruggengraat van de tuin. Ook in de wintermaanden zorgen veel hagen voor een prachtig gezicht: er zijn veel groenblijvende/wintergroene soorten. Denk aan bijvoorbeeld de vele conifeersoorten als Thuja occidentalis ‘Brabant’ en de Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’ met geel/groene schubben, de Taxus baccata of venijnboom en de laurierhaag.

De altijd robuuste beukenhaag is niet wintergroen maar het verdorde blad zorgt toch voor beschutting en privacy. Bovendien zijn veel hagen een goede schuilplaats voor kleine tuinvogels zoals mussen, mezen en bijvoorbeeld het winterkoninkje.

Haagplanten in alle soorten en maten

Haagplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Steeds meer soorten zijn verkrijgbaar in pot en kunnen het hele jaar door aangeplant worden, maar een aanzienlijk deel van de haagplanten kunt u ook uit de volle grond kopen. Deze planten worden dan met een kluit of met een blote wortel geleverd. Planten uit de volle grond zijn doorgaans (relatief) goedkoper dan planten uit pot en kunnen worden aangeschaft en aangeplant tussen medio oktober en april. Het exacte aankoop/plantseizoen hangt af van de weersomstandigheden, houd hiervoor de site in de gaten.

Haagplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt onze haagplanten makkelijk filteren om tot het gewenste resultaat te komen. U kunt bijvoorbeeld een selectie maken op basis van bladkleur en of de planten wintergroen zijn of niet. De haagplanten zijn voorzien van een actuele foto, zodat u ziet hoe de planten eruit zien en zodat het voor u nog makkelijker is de haagplanten te beoordelen. Het hele jaar door bieden wij haagplanten online aan.

Zowel haagplanten uit pot als uit de grond met een kluit behoren tot het assortiment. Het aanbod is afhankelijk van het jaargetijde. Doorgaans zijn planten met kluit (grofweg te bestellen in de periode vanaf medio oktober tot april) iets goedkoper in aanschaf dan potgekweekte planten die het hele jaar door aangeboden worden.

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim aanbod in verschillende maatvoeringen. Bij iedere plant vindt u het aantal benodigde planten per strekkende meter. Wilt u een dubbele haag of graag advies over uw keuze? Neem dan gerust contact op met de klantenservice.

De planten worden binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit plantmateriaal en geven ook aangroeigarantie op al onze planten. Lees hier meer over onze aangroeigarantie. Kijkt u gerust eens rond in de tuinplanten webwinkel en laat u verrassen!

 

Hagen vormen de ruggengraat van de tuin

 

Inspiratie Hagen:

Hagen en vormgeknipte planten vormen een contrast met lossere begroeiing

 

Hagen en vormsnoei zijn vaste elementen voor de tuin. Door hun strakke vorm zorgen ze voor structuur in de tuin en border en komen andere planten vaak beter tot hun recht.

In deze tuin vormen haagelementen en vormsnoei de achtergrond voor kleurrijke borders

 

De haag op de achtergrond zorgt voor een duidelijk kader van de tuin waardoor de lossere beplanting op de voorgrond goed tot zijn recht komt.

 

Hier vormen hagen voor een afrastering van de borders

 

Niet alleen aan de rand van de tuin kunnen haagplanten toegepast worden. Ook rondom borders zoals deze buxus zorgen hagen voor duidelijke kaders.

 

Video's over Hagen:

 

 

 

In deze video ziet u een border met Geranium tegen een groene beukenhaag.

 

 

De laurier is een bekende haagplant, waarvan een aantal soorten ook tot blokken kunnen worden gesnoeid zoals deze Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'.

 

 

 

De beukenhaag is de meest toegepaste haag. De beukenhaag of Fagus is verkrijgbaar in twee varianten: de groene en rode beukenhaag. Bij de rode beukenhaag heeft het blad in de zomer een purperrode kleur. In de winter blijven de bladeren verdort aan de plant hangen tot aan het voorjaar.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.