Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over rode beukenhaag

Naast de groene beuk is er ook een roodbladige variant genaamd Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ ook wel de rode beukenhaag genoemd. Ook deze rode beuk is zeer geschikt voor gebruik in hagen. De groei en ander kenmerken zijn gelijk aan de groene versie. In de zomer heeft het blad geen groene maar purperrode tot bruinrode kleur. Vandaar dat de rode beukenhaag ook wel eens bruine beuk wordt genoemd. In de herfst en winter is het verschil tussen de groen- en roodbladige beuk niet te zien. Bij beide soorten blijft het blad verdort aan de plant zitten. Het is ook mogelijk om de groene en roodbladige soort te combineren in één haag.

Rode beukenhaag planten en snoeien

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ groeit het beste op een goed doorlatende bodem. Op een nattere grond zoals zware klei vindt deze tuinplant minder fijn. U kunt dan beter kiezen voor de (weliswaar groenbladige) haagbeuk of Carpinus Betulus. Voor een haag volstaat het om de planten in één rij te planten maar soms wordt voor een dubbele rij gekozen zodat de haag snel een behoorlijke breedte krijgt. Ons advies voor het aantal te gebruiken planten vindt u bij de specificaties en als infogram op de productpagina.

Om de haagvorm te behouden dient de beukenhaag ieder jaar gesnoeid te worden. Dit kan het beste in de periode rond 21 juni (de langste dag van het jaar). U kunt daarbij de rode beukenhaag snoeien met een (elektrische) heggenschaar. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag om bladverbranding te voorkomen.

Rode beukenhaag bij Tuinplantenwinkel.nl

De rode beukenhaag kan het hele jaar door geplant worden, maar meestal wordt dit gedaan in de herfst en winter. De reden hiervoor is dat u in deze periode planten kunt kopen uit de volle grond. Deze worden niet geleverd in een pot maar met een blote wortel of kluit. Omdat de plant in deze periode niet groeit, kan de plant probleemloos worden aangeplant. En dat scheelt een hoop kosten voor u. Planten met een blote wortel of kluit zijn namelijk goedkoper dan potgekweekte beuken. Het voordeel van planten uit pot is dat deze wel het hele jaar door te planten zijn.

Tuinplantenwinkel heeft vele maatvoeringen in het assortiment waaruit u een keuze kunt maken. Direct na het planten kunt u de beuken op de gewenste hoogte afknippen. Dit stimuleert de plant ook om te vertakken; u heeft zo nog sneller een dichte haag.

We leveren alleen de beste kwaliteit beukenplanten. De wortels van de planten worden bij de kwekerij ieder jaar rond gestoken zodat de plant een gezond wortelgestel ontwikkelt en gemakkelijk aangroeit nadat deze gerooid is. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Rode beukenhaag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.