U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Groenblijvende klimplanten | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende klimplanten

De klimop is wellicht de bekendste groenblijvende klimplant, toch zijn er nog diverse andere soorten welke groen blijven in de winter. Andere wintergroene klimplanten zijn de vuurdoornToscaanse jasmijn en een wintergroene clematis. De vuurdoorn is een soort halfheester met stekelige takken. Aan deze klimplant verschijnen in mei witte bloemen die in het najaar worden gevolgd door kleurrijke bessen die weer zeer geliefd zijn bij tuinvogels. Een wintergroene klimplant die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast is de Toscaanse jasmijn. Deze klimplant komt uit Mediterraans gebied en staat het liefst op een iets beschutte standplaats zodat de plant beter beschermd is tegen de vorst tijdens een strenge winter. Klimplanten zijn ideaal voor het bekleden van een kale muur of schutting. De planten nemen daarbij relatief weinig ruimte in beslag en hebben vaak aan een klein stukje grond voldoende om wortels te vormen.

Groenblijvende klimplanten planten

Voor het planten is het heel belangrijk dat de grond goed doorlaatbaar is. Maak die dus eerst goed los; zorg dat er geen harde lagen meer inzitten. Vooral tegen een muur vraagt dit veel aandacht; daar zitten nog wel eens stenen en bouwresten in de grond. Er mag beslist geen water blijven staan. Blijf ongeveer 30 centimeter van de muur als dit kan. Graaf vervolgens een plantgat dat wat groter is dan de kluit in de pot. Voeg wat aanplantaarde toe aan het gat. Dat zorgt voor een goede aangroei. Dompel de plant met pot en al even onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen, verwijder daarna de pot en zet de tuinplant in het gat. Met de omliggende aarde maakt u het gat weer dicht. Druk de grond stevig aan met uw voet en geef nog wat water. Zorg de eerste dagen dat de nieuwe tuinplant niet uitdroogt. Als de Vuurdoorn tegen de muur of schutting moet klimmen, is een raamwerk nodig om de struik tegenaan te binden.

Groenblijvende klimplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Indien u groenblijvende klimplanten bestelt in onze webwinkel, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de levering. Onze klimplanten worden keurig verpakt en netjes binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Wij leveren alleen de beste kwaliteit klimplanten tegen een scherpe prijs. Daarnaast geven wij aangroeigarantie op al onze planten.

 

Tuinplantenwinkel.nl biedt een uitgebreid assortiment groenblijvende winterharde klimplanten

 

Inspiratie Groenblijvende klimplanten:

Er zijn ook groenblijvende klimplanten met bloemen verkrijgbaar bij Tuinplantenwinkel.nl

 

Een veel gezochte groenblijvende klimplant is de Toscaanse jasmijn. De plant bloeit in de zomer met heerlijk geurende stervormige bloemen en wordt ook wel sterjasmijn genoemd. Ze verlangt wel een iets beschutte standplaats want bij strenge vorst bestaat een kans op bevriezing.

 

Hedera is de meest bekende groenblijvende klimplant en ook verruit de gemakkelijkste groenblijvende klimplant voor iedere tuin

 

Hedera of klimop is de meest bekende groenblijvende klimplant en kan ook worden toegepast als haag. Het is de meest gemakkelijke winterharde en groenblijvende klimplant in het assortiment. Hier ziet u een bontbladige variant.

 

De vraag naar groenblijvende klimplanten is groot want wie wil er niet zowel in de winter als in de zomer genieten van groen

 

De bloemen van de groenblijvende klimplant Clematis armandii verschijnen in het voorjaar en geuren heerlijk.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.