» Lonicera henryi - XL

Lonicera henryi - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Groenblijvende kamperfoelie
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Oranje/rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/200 cm

Lonicera henryi of Groenblijvende kamperfoelie - Informatie:

Van alle klimmende kamperfoelies is dit de enige in zijn soort, die groenblijvend is in de winter. Dan moet het wel niet te hard vriezen want bij strenge vriestemperaturen laat de tuinplant toch wel een deel van het blad vallen. Het blad oogt iets of wat exotisch, is vrij lang en loopt spits toe. Lonicera henryi kan uitgroeien tot een flinke klimplant. Groenblijvende kamperfoelie is in staat om slingerend een weg naar boven te vinden maar heeft af en toe wel wat ondersteuning nodig. In een aantal bronnen wordt de plant Lonicera henryi ondergedeeld bij de Lonicera acuminata. U kunt deze tuinplant dus ook kennen onder deze naam. In de zomer bloeit Groenblijvende kamperfoelie met kleine rood tot oranje gekleurde bloemen, die wat kleiner zijn dan bij de meeste andere klimmende kamperfoelies en ook niet geuren. De bloemen zijn wel erg geliefd bij bijen en hommels en andere nectarzoekende insecten.

 

Standplaats:

Lonicera henryi voelt zich het beste thuis in de halfschaduw of schaduw. Kamperfoelies groeien van nature aan bosranden, waar ze vanuit de schaduw een weg banen naar een beetje zonlicht. Op een humusrijke en lichtvochtige bodem voelt deze tuinplant zich goed thuis. Voeg bij het planten wat aanplantgrond toe aan de aarde.

 

Snoei en onderhoud:

Om zich te hechten tegen een pergola, muur of schutting heeft Lonicera henryi hulpmiddelen nodig, die ze kan gebruiken bij het klimmen naar grotere hoogtes. U kunt de tuinplant een handje helpen door hem aan te binden met bindbuis. Dit flexibele draad knelt de stengels niet af. Snoeien kan het beste in de late zomer of begin van het voorjaar.De Lonicera henryi - XL | Groenblijvende kamperfoelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.