Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over heuchera

De kleurrijkdom van het geslacht heuchera is enorm en heeft ervoor gezorgd dat de plant enorm populair geworden is. Heuchera is een vaste plant welke bladrozetten maakt aan korte stelen die langzaam langer worden. Het blad blijft laag aan de grond waardoor de plant geschikt is voor gebruik als bodembedekker. Het beste gedijt de plant op een plek in de zon of halfschaduw.

De meest toegepast variant is de Heuchera ‘Palace Purple’. Lichtgekleurde soorten zoals de ‘Lime Marmalade’ staan beter op een plek in de halfschaduw of schaduw.

In de zomer verschijnen er ijle bloemaren waaraan kleine lila of witte klokvormige bloemen hangen. Vandaar de Nederlandse naam purperklokje. Niet alle soorten bloeien even rijk. Het blad heeft de grootste sierwaarde. Na een aantal jaar kan de plant het beste uit de grond worden gehaald. Plant vervolgens de jongste delen met blad terug in de grond. Zodanig dat het bladrozet net boven de grond komt te staan. Dit zorgt ervoor dat de plant vitaal blijft en weer mals uitgroeit.

Heuchera kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Heuchera Purperklokje is het hele jaar door te planten en te bestellen. Wij leveren al deze planten in pot. Verschillende soorten zijn bovendien verkrijgbaar in een extra grote pot van 13 centimeter doorsnede. Zo heeft u direct grote volwassen planten die decoratief ogen. Heuchera is ook goed in pot te gebruiken.

Nadat u de planten heeft besteld worden deze binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst.

Heuchera

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.