U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Heuchera | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over heuchera

Heuchera (Purperklokje) is een vaste plant welke bladrozetten maakt aan korte stelen die langzaam langer worden. Het blad blijft laag aan de grond waardoor de plant geschikt is voor gebruik als bodembedekker. Het beste gedijt de plant op een plek in de zon of halfschaduw. De uiteenlopende kleuren van de Heuchera hebben ervoor gezorgd dat de plant enorm populair geworden is.

 

In de zomer verschijnen er aan de ijle bloemaren waaraan kleine lila of witte klokvormige bloemen hangen. Vandaar de Nederlandse naam Purperklokje. Niet alle Heuchera soorten bloeien even rijk. Het blad heeft de grootste sierwaarde. Na een aantal jaar kan de plant het beste uit de grond worden gehaald. Plant vervolgens de jongste delen met blad terug in de grond. Zodanig dat het bladrozet net boven de grond komt te staan. Dit zorgt ervoor dat de plant vitaal blijft en weer mals uitgroeit.

Heuchera Palace Purple met opvallende bladeren

De Heuchera Palace Purple is de meest toegepaste en populairste variant. De volledige Latijnse naam van dit Purperklokje is Heuchera micrantha Palace Purple. De rode bladeren springen het meest in het oog en geven deze Heuchera micrantha zijn kenmerkende uitstraling. Een standplaats in de volle zon zorgt voor een minder felle bladkleur.

Welke Heuchera soorten zijn er?

Een Heuchera is vaak rood van kleur, waarbij de tint rood verschilt per soort. De naam Purperklokje verwijst ook naar de kleur van de Heuchera. Naast de Heuchera Palace Purple is er een grote diversiteit aan andere Heuchera soorten die elk unieke eigenschappen en kleuren hebben.

 

De Heuchera Plum Pudding wordt vaak gekozen vanwege zijn paars rode bladeren met zilverkleurige tekening en kleine bloemen die boven de plant uitsteken. Een Heuchera sanguinea is een afwijkend Purperklokje waar de donkerroze bloemen meer opvallen dan de bladeren. In de zomer staan de pluimen van de Heuchera sanguinea Splendens mooi overeind.

 

De naam van de Heuchera Black Beauty geeft al iets prijs over de donkere purperkleur van de bladeren van dit Purperklokje. De witroze bloemen zijn een minder opvallend kenmerk van deze Heuchera soort. Normaal is de bladkleur van de Heuchera rood, maar bij de Heuchera Caramel zijn deze bladeren juist afwijkend oranje bruin. Ook in de winter behouden de bladeren deze kleur.

 

De Heuchera Obsidian doet zijn Nederlandse naam nog meer eer aan, vanwege de intens donkerrode en glanzende bladeren. Daarnaast zijn de bloemen van de Heuchera Obsidian helder wit en steken ze prachtig af tegen het donkerrode blad.

 

Op zoek naar een Purperklokje met rood-oranje bladeren? Dan is de Heuchera Marmalade de ideale aankleding van uw border. Dit geldt ook voor de Heuchera Lime Marmalade die juist gele bladeren heeft. De Heuchera Silver Scrolls heeft grijsrode bladeren en de Heuchera Boysenberry valt op door zijn rode bladeren.

Heuchera kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Heuchera is het hele jaar door te planten en te bestellen. Wij leveren elk Purperklokje in pot. Verschillende soorten zijn bovendien verkrijgbaar in een extra grote pot. Zo heeft u direct grote volwassen planten die decoratief ogen. Heuchera is ook goed in een bloempot of bloembak te gebruiken. Heuchera combineren met Siergrassen of Bodembedekkers? Kijk dan rustig rond op Tuinplantenwinkel.nl.

 

Nadat u de Heuchera heeft besteld wordt deze binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.