» Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Product informatie

Nederlandse naam: Purperklokje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze

Heuchera micrantha 'Palace Purple' of Purperklokje - Informatie:

Heuchera micrantha 'Palace Purple' is een sterke, halfgroen blijvende vaste tuinplant met opvallende rood/bruine bladeren, die in zachte winters aan de tuinplant blijven. De stelen van het blad komen rechtstreeks uit de wortel van de plant. Purperklokje bloeit met kleine, witte bloemetjes, die als een wolk afsteken tegen het donkere blad. De tuinplant is prima geschikt als bodembedekker.
Oorspronkelijk komt Heuchera micrantha uit Noord-Amerika. Heuchera is genoemd naar professor Johan Heinrich von Heucher (1677-1747).

 

Standplaats:

Heuchera micrantha 'Palace Purple' kan op elke standplaats met een goed doorlatende grond uit de voeten. Ook op een plek in de schaduw zal hij het doen, al zullen de bladkleuren dan minder fel en opvallend worden. Vandaar dat wij adviseren om dit Purperklokje bij voorkeur in de zon of halfschaduw te zetten. Als de tuinplant de hele dag in de volle zon staat, is bij droog weer extra water geven belangrijk. 

 

Advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 7 planten 9x9 cm
C1.5 (1,5 liter pot) 7 planten Ø 15 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot kan ooit in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkantere pot dan rond. 

 

Snoei en onderhoud:

Zolang het niet te hard vriest, behoudt de Heuchera micrantha 'Palace Purple' in de wintermaanden zijn blad. Tijdens strenge vorst of als er langere periode een sneeuwdek ligt, heeft het blad van het Purperklokje wel te lijden en zal het bruin worden en afsterven. Dit lelijk geworden blad kan in het voorjaar van de tuinplant afgeknipt worden. Voor de verjonging van de tuinplant is het aan te raden om ze eens in de 3 á 4 jaar een keer uit de grond te halen, te splitsen en de beste delen weer terug te planten. De Heuchera micrantha 'Palace Purple' | Purperklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.