Lychnis flos-cuculi

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Echte koekoeksbloem
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Verkrijgbaar: April - September
Plantdiepte vijver: 0 / +10 cm
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Lychnis flos-cuculi of Echte koekoeksbloem - Informatie:

Deze tuinplant staat ook wel bekend onder de naam Silene flos-cuculi. De Echte koekoeksbloem is een oeverplant. Deze tuinplant staat het beste zo rond het wateroppervlak; iets erboven of iets eronder. In het late voorjaar krijgt Lychnis flos-cuculi lichtpaars gekleurde bloemen. Opvallend zijn de bladloze, rode bloemstengels met daaraan de bloemen met diep ingesneden bloemblaadjes. De Echte koekoeksbloem komt ook van nature voor in Nederland. Hij staat vooral aan de waterkanten, maar komt ook voor in de duingebieden.

 

Standplaats:

Lychnis flos-cuculi staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, waterdoorlatende, niet te vruchtbare bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Lychnis flos-cuculi sterft af in de winter. Het afgestorven blad kunt u in de wintermaanden wegknippen. Het jaar erop schiet de Echte koekoeksbloem dan vanzelf weer uit. 

 

Officieel is deze plant nu ondergedeeld bij Silene en is de naam veranderd in Silene flos-cuculi. De Lychnis flos-cuculi | Echte koekoeksbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.