Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over allium

Wanneer kan ik Allium bollen planten en kopen?

Allium bollen kunt u het beste aanplanten tussen oktober en december. De verkoopperiode van deze bloembollen start in september en loopt door tot en met november. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de producten op de site in de gaten houden. Daar vindt u de datum waarop de verkoop start.

 

Kun je alliumbollen in de grond laten zitten?

Allium is winterhard. Mocht het gaan vriezen nadat u de bollen geplant heeft, dan geeft dat niks. Ze kunnen hiertegen. Ook het eerste jaar na aanplant zijn ze direct winterhard. Let op dat ze niet op een te natte standplaats gezet worden. Dit voorkomt rotting van de Allium tijdens natte periodes. Als de bloembol in (zware) kleigrond aangeplant wordt, maak het plantgat dan een stuk groter dan de bol en vul de ruimte rondom de alliumbol aan met fijne ronde kiezel gemengd met zand. Dit zorgt voor een goede drainage rondom de bol en voorkomt rotting en schimmel. Voor het behoud van een gezonde bol, is een gift mestkorrels (Culterra of koemestkorrel) of Siertuinbemesting na de bloei aan te raden.

 

Sieruien in de Vaste plantenborder

Sieruien zijn vooral in de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze laten zich prima combineren met vaste planten en grassen en bloeien later dan narcissen en tulpen. De bloeitijd en de bloemvorm van deze voorjaarsbol maken de plant zeer interessant om toe te passen. De bloeitijd valt precies in een periode waarin er weinig planten bloeien. De echte voorjaarsbloeiers zijn over hun mooiste tijd heen en de zomerbloeiers zijn nog bloemen aan het ontwikkelen. De sierui vult die leegte prima op. Plant deze bloembol in het najaar en geniet van prachtige bloemen in het voorjaar.

 

Is Allium geschikt als snijbloem?

Jazeker, Sieruien zijn prima als snijbloem te gebruiken. Vooral de Allium 'Globemaster', 'Purple Sensation' en 'Ambassador' zijn goed in de vaas toe te passen.

 

allium steken boven andere planten uit

 

Inspiratie Allium:

 

Allium hebben een sterke geur en zijn daarom erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

allium is een mooie toevoeging voor de tuin

 

Allium's zijn er geschikt om toe te passen tussen verschillende siergrassen.

Verschillende soorten alliums

 

De Bulgaarse ui is familie van de allium. Deze sierui kunt u zowel in een grote border of in een bloempot planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.