Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over allium

Alliums (sieruien) is een grote groep schitterende bloembollen met een lange bloeitijd die oorspronkelijk komt uit het Midden Oosten. Ze zijn ook wel bekend als sierui of look. Doordat er vele soorten zijn in het geslacht Allium (denk bijvoorbeeld aan de Allium nigrum, Allium giganteum, Allium Gladiator of Allium Mount Everest), kunt u kiezen uit hoge en lage, vroeg en laat bloeiende, zon- en schaduw minnende Allium.

 

Tuinplantenwinkel.nl biedt een aantal Allium bloembollen aan die geschikt zijn voor verwildering zoals de goudlook, daslook, en boslook.

 

Wanneer kan ik Allium bollen planten en kopen?

Allium bollen kunt u het beste aanplanten tussen oktober en december. De verkoopperiode van deze bloembollen start in september en loopt door tot en met november. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de producten op de site in de gaten houden, daar vindt u de datum waarop de verkoop start.

 

Kun je Alliumbollen in de grond laten zitten?

Alliums zijn goed winterhard. Mocht het gaan vriezen nadat u de bollen geplant heeft dan geeft dat niks, ze kunnen ertegen. Ook het eerste jaar na aanplant zijn ze direct winterhard. Let op dat ze niet op een te natte standplaats gezet worden. Dit voorkomt rotting van de Allium bollen tijdens natte periodes. Als de bloembol in (zware) kleigrond aangeplant wordt, maak het plantgat dan een stuk groter dan de bol en vul de ruimte rondom de Alliumbol aan met fijne ronde kiezel gemengd met zand. Dit zorgt voor een goede drainage en voorkomt rotting en schimmel. Voor het behoud van een gezonde bol is een gift mestkorrels (Culterra of koemestkorrel) of Siertuinbemesting na de bloei aan te raden.

 

Allium in de vaste planten border

Sieruien of wel Allium bollen zijn vooral in de laatste jaren steeds populairder geworden. Zowel de kleine als de grootbloemige Alliums bollen laten zich prima combineren met vaste planten en grassen en bloeien later dan narcissen en tulpen. De bloeitijd en de bloemvorm van deze voorjaarsbol maken de plant zeer interessant om toe te passen. De bloeitijd valt precies in een periode waarin er weinig vaste planten bloeien. De echte voorjaarsbloeiers zijn over hun mooiste tijd heen en de zomerbloeiers zijn nog bloemen aan het ontwikkelen. De sierui vult die leegte prima op. Plant deze bloembol in het najaar en geniet van prachtige bloemen in het voorjaar de allium bollen kunnen goed op een zanderige bodem groeien de grote bollen zijn een echte aanwinst in elke tuin vooral tussen andere vaste planten in waardoor de bloem boven andere vaste planten uit komt.

 

Zeker de Allium gladiator, Allium nigrum en Allium giganteum zijn Allium bollen die hier veel voor gebruikt worden.

Deze Allium bollen zijn vaste planten en blijven elk jaar bloemen maken. Het is een aanwinst voor elke tuin probeer ze maar eens te combineren met grassen dat geeft een prachtig beeld. Ook de Allium mount everest is hier een goed voorbeeld van.

 

Veelgestelde vragen over Allium

Is Allium geschikt als snijbloem?

Antwoord: Jazeker, Sieruien zijn met hun hoge stelen prima als snijbloem te gebruiken. Vooral de Allium 'Globemaster', 'Purple Sensation' en de 'Ambassador' is goed in de vaas toe te passen.

 

Is Allium meerjarig?

Antwoord: Ja, Allium is goed winterhard en kan 's winters in de grond blijven zitten. Mocht het gaan vriezen nadat u de bollen geplant heeft dan geeft dat niks, ze kunnen ertegen. Let er wel op dat ze niet te nat staan, dat voorkomt dat de bollen gaan rotten tijdens natte periodes.

 

Kan Allium overwinteren?

Antwoord: Ja hoor, alle Allium soorten zijn goed winterhard en kunnen gewoon in de grond blijven zitten.

 

Kan een Allium in de volle zon?

Antwoord: Sommige Allium soorten kunnen beter tegen de zon, andere hebben liever wat meer (half)schaduw. Kijk op de betreffende productpagina's op onze website voor meer informatie.

 

Is Allium een vaste plant?

Antwoord: Nee, alle Alliums zijn bloembollen, ze combineren wel heel goed met de meeste vaste planten en geven in de late lente en vroege zomer extra kleur aan uw borders.

 

Wat te doen als een Allium is uitgebloeid?

Antwoord: Na de bloei geef je organische mest bij, want om de bol te ontwikkelen voor het volgende jaar halen Alliums hun voedsel na de bloei uit de bladeren. Knip de bladeren daarom pas weg als ze bruin geworden zijn zodat de bol al het voedsel heeft kunnen opnemen.

 

Online Allium bollen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bloembollen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat deze met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de Alliums is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de Allium bollen komen brengen.

 

Allium bollen afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bloembollen bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw Allium bollen klaarstaan.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

allium steken boven andere planten uit

 

Inspiratie Allium:

 

Allium hebben een sterke geur en zijn daarom erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

allium is een mooie toevoeging voor de tuin

 

Allium's zijn er geschikt om toe te passen tussen verschillende siergrassen.

Verschillende soorten alliums

 

De Bulgaarse ui is familie van de allium. Deze sierui kunt u zowel in een grote border of in een bloempot planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.