Allium 'Millenium'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: Juli- September
Bloemkleur: Rozepaars
Geurend: Nee (blad bij kneuzing)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 35 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Allium 'Millenium' of Sierui - Informatie:

De meesten zullen de sierui associëren met de bolgewassen die vaak vroeg in het voorjaar bloeien. Bij deze plant is dat totaal anders. Alhoewel de planten wel familie van elkaar zijn gedraagt dit plantje zich meer als een vaste plant. Deze vormt pollen die ieder jaar iets in grote zullen toenemen. Al vroeg in het voorjaar verschijnt het frisgroene blad waarna zich in de zomer stelen vormen met daarop een bolvormige bloeiwijze. De bloei duurt vrij lang waarna zich mooie zaaddozen vormen. De bloemen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg geliefd door bijen, hommels en vlinders. Dit alles wordt niet hoger dan 30 à 40 centimeter.

 

Standplaats:

Deze Allium houdt van een wat drogere standplaats in de zon. Ook is ze erg goed bestand tegen extreme droogte en hitte zoals deze de laatste jaren steeds vaker is opgetreden.

De plant is bij uitstek geschikt voor een plaats vooraan in de border en combineert mooi met bijvoorbeeld Ooievaarsbek, Pennisetum, Festuca en Lavendel.

 

Advies aantal per vierkante meter:

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 7 planten 9x9 cm
C2 (2 liter pot) 7 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot kan ooit in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkantere pot dan rond.

 

Snoei en onderhoud:

In de herfst en winter sterft het blad bovengronds af. Snoei de verdorde delen in maart tot kort bij de grond af, waarna de plant zich opnieuw zal ontwikkelen. De plant kan eventueel worden gescheurd indien deze te breed wordt. Dit kunt u het beste doen in het najaar of aan het einde van de winter.De Allium 'Millenium' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.