U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Agapanthus africanus - in pot | Afrikaanse Lelie | Tuinplantenwinkel.nl

Agapanthus africanus - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Afrikaanse Lelie
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Agapanthus africanus - in pot of Afrikaanse lelie - Informatie:

Agapanthus africanus bloeit in juli en augustus met blauwe, trompetvormige bloemen op lange stengels, die ver uitsteken boven de smalle, langwerpige bladeren. Na de bloei vormen zich zaaddozen, die erg lang mooi blijven en ook goed bruikbaar zijn in boeketten. De tuinplant geeft de border een tropisch/mediterraan tintje. De Afrikaanse lelie is ook uitermate geschikt voor in een pot of kuip op het terras of balkon.

 

Standplaats:

Agapanthus africanus 'Albidus' staat het liefst in de volle zon in een goed waterdoorlatende bodem of potgrond.

 

Snoei en onderhoud:

Agapanthus Africanus is in de volle grond vrij goed winterhard. Zeker op een goed doorlatende grond op een beschutte standplaats overleeft de tuinplant de meeste winters goed. Voor de zekerheid kan de Afrikaanse lelie worden toegedekt tijdens de wintermaanden. Dit kan met een laag stro of bijvoorbeeld een laag afgevallen bladeren. Breng deze ruim aan boven op de plant en daaromheen. In het voorjaar kunt u de het blad/stro weghalen. De tuinplant heeft dan weer de ruimte om te groeien.

Agapanthus Africanus kan ook goed in een pot worden aangeplant. Voordeel is dan dat u de tuinplant met pot en al tijdens de winter op een vorstvrije, maar koele plaats weg kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een onverwarmde schuur of garage. Geef de Afrikaanse lelie in pot zo nu en dan een klein beetje water zodat de wortels niet uitdrogen. In het voorjaar (vanaf medio april) kunt u pot weer buiten neerzetten.De Agapanthus africanus - in pot | Afrikaanse Lelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.