Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over gaura

Is Gaura een echte vaste plant? Dat is en blijft altijd een beetje een vraag zonder duidelijk antwoord. Als je hem ziet als een éénjarige met de kans dat hij het jaar erop terugkomt, dan is elk jaar dat hij terugkomt mooi meegenomen. De kans bestaat namelijk dat Gaura een winterperiode met strenge vorst niet overleefd. Dat de plant ondanks deze kans op bevriezen toch massaal aangeplant wordt, is toch wel logisch. Gaura heeft namelijk een extreem lange bloeitijd. De eerste bloemen verschijnen al aan het eind van het voorjaar, waarna de plant door blijft bloeien tot soms wel ver in de herfst. 

Gaura snoeien en verzorgen

Om ervoor te zorgen dat Gaura een grotere kans maakt om de winter te overleven, kan de plant het beste pas na de winter teruggeknipt worden. Eventueel ingevroren delen, worden dan weg gesnoeid en de tuinplant kan van onderuit weer uit gaan lopen. Tijdens een strenge vorstperiode kan de Gaura beschermd worden door een laag blad rondom de voet van de plant te leggen. Ook een oude deken over de plant leggen is een methode om hem te beschermen tegen de ergste kou. 

Als Gaura in de zomer te groot wort, dan kan hij prima een stuk terug gesnoeid worden. Binnen enkele weken zullen zich nieuwe scheutjes met nieuwe bloemen vormen. Daarnaast wordt de plant bossiger en houtiger, wat hem in de wintermaanden sterker maakt tegen de kou. 

Gaura planten

Gaura staat bij voorkeur op een zonnige plek in de tuin. Hij is ook geschikt om in bloempotten aan te planten, om zo kleur te geven aan uw terras of balkon. Zet hem in de tuin niet op een te natte plek, daar houdt Gaura niet van. Beschut uit de (koude) wind vindt hij dan wel weer prettig! Zorg voor losse grond en gebruik eventueel aanplantgrond in het plantgat. Dit zorgt voor een goede en snelle ontwikkeling van het wortelgestel.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.