Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over veronicastrum

Veronicastrum is een sterke hoge vaste plant met een kenmerkende stand van de bladeren. Ze staan namelijk als een krans rondom de stengel. Omdat deze kransen ook nog eens in etages staan, valt deze groeiwijze nog sterker op. Aan het eind van de stengel ontstaan in de zomermaanden de pluimvormige opstaande bloemen. Ondanks zijn hoogte en vrij dunne stengel, blijft Veronicastrum goed overeind staan.

Veronicastrum planten

Omdat de veronicastrum een hoge plant wordt, kan hij niet overal groeien. Geef hem de ruimte die hij nodig heeft. Het beste komt hij tot zijn recht achterin de vaste planten border, of bijvoorbeeld als accentplant in een plantvak met lage siergrassen of bodembedekkers. Zorg er verder voor dat hij in de zomermaanden niet te droog komt te staan. Hoewel Veronicastrum een zonminnende plant is, verdraagt hij droogte slecht. 

Veronicastrum snoeien en verzorgen

Veronicastrum heeft weinig specifieke snoei nodig. Mocht de plant te hoog worden voor de plek waar hij staat, snoei hem dan in mei, nog voordat de bloemen aan de plant komen een stuk terug. Hij maakt daarna weer nieuwe scheuten, maar zal uiteindelijk minder hoog worden. Verder kan de plant in de wintermaanden een keer uit de grond gelift en gescheurd worden. Plant de nieuwe delen terug. De overgebleven delen van de Veronicastrum kunnen op een andere plaats een plekje krijgen, of maak de groep wat groter. 

Veronicastrum

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.