U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Phlox paniculata | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over phlox paniculata

De hoge Phloxen behoren tot de groep Phlox paniculata. Deze hoge of staande Phloxen worden gemiddeld zo'n 100 cm hoog en kunnen daardoor het beste een plek wat meer achterin de grotere vaste planten border krijgen. Ook als accentplant tussen lagere beplanting komt de Phlox paniculata heel goed tot zijn recht. Het liefste staat deze tuinplant op een zonnige plek. Hoe meer zon, hoe beter hij bloeit. De Phlox paniculata heeft een lange bloeitijd. 

Phlox paniculata snoeien en verzorgen

Deze vaste plant sterft in de wintermaanden af. De dorre stengels van de Phlox paniculata kunnen in de winter of anders in maart tot op de grond worden teruggeknipt. Vanuit de grond zullen in het voorjaar weer nieuwe scheuten opkomen. Het blad van de Phlox paniculata kan last hebben van meeldauw. Dit is niet schadelijk voor de plant, maar ziet er niet fraai uit. Door de plant een zo zonnig mogelijke plek te geven, wordt de kans op het krijgen van meeldauw verkleind. Daarnaast is een keer meststof geven in de vorm van compost, of een organische mestkorrel ook goed. Dit houdt de Phlox paniculata gezond en dat verkleint de kans op het krijgen van meeldauw. Zodra de plant gaat bloeien, wordt hem dit kleine euvel trouwens meteen vergeven!

Phlox paniculata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er worden een aantal verschillende varianten van de Phlox paniculata aangeboden. Het grootste verschil zit hem in de bloemkleur van de plant. U kunt de kleur kiezen die in uw border het beste tot zijn recht komt. Als u het niet goed weet, dan is de Phlox paniculata 'White Admiral' met zijn witte bloemen altijd een veilige keuze. Wit combineert namelijk altijd met elke andere kleur.

 

Phlox paniculata aanplanten achteraan in de border door dat ze redelijk hoog worden

 

Inspiratie Phlox paniculata:

phlox paniculata is winterhard maar verdort in de winter

 

Phlox paniculata is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een lange bloeitijd in de zomer. 

 

 

Met de Phlox paniculata in combinatie met andere vaste planten, creëert u een mooie gelaagdheid van hoogtes in uw tuin. 

 

de beste standplaats voor een phlox paniculata is in de zon

 

Phlox paniculata is een plant die de hoogte in groeit, in tegenstelling tot de Phlox subulata.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.