Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rode japanse esdoorn

De Japanse esdoorn is er in vele verschillende vormen en variaties. Een van de verschillen is de grootte van het blad. Een andere is de bladkleur. Grofweg zijn er Japanse esdoorns met groen blad, en de Rode Japanse esdoorn met, de naam zegt het al, roodgekleurde bladeren. De bladeren van deze soorten zijn het hele seizoen rood, vaak bordeaux / donkerrood. In de herfst kleuren ze nog intenser rood van kleur, voordat ze afvallen. Naast de Rode Japanse esdoorn, krijgen de meeste Japanse esdoorns met groen blad in de herfst ook rode bladeren voordat ze eraf vallen. 

Rode Japanse esdoorn snoeien en verzorgen

De Rode Japanse esdoorn is er in verschillende cultivars. Van soorten die laag blijven en breed uitgroeien tot soorten die juist vaasvormig omhoog groeien. Let hier bij de keuze van de soort op, zodat de standplaats het toelaat dat de Rode Japanse esdoorn in zijn natuurlijke vorm kan uitgroeien. Als deze tuinplant zo min mogelijk gesnoeid wordt, groeit hij het mooiste uit. Soms kan het niet anders en is snoei wel nodig. Dit kan het beste lichte vormsnoei zijn. Begin daarom tijdig met het terugknippen van de jonge twijgjes en wacht niet tot de Rode Japanse esdoorn te groot is geworden. Flinke snoei kan ervoor zorgen dat de mooie vorm verloren gaat. De Rode Japanse esdoorn houdt van een lichtzure standplaats. Om dit te creëren, kunt u jaarlijks wat tuinturf rondom de voet van de plant strooien. 

Rode Japanse esdoorn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende cultivars van de Rode Japanse esdoorn. De Acer palmatum 'Garnet' is een laagblijvende soort met heel fijn diep ingesneden bladeren. Deze soort groeit vooral in de breedte, wordt niet veel hoger en wordt vaak toegepast in de Japanse tuin. Daarnaast zijn er verschillende opgaande soorten, zoals bijvoorbeeld de Acer palmatum 'Bloodgood' die kan uitgroeien tot een meerstammige boomvorm van zo'n 3 meter hoog. Prachtig als solitair in een grotere tuin. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.