» Acer palmatum 'Atropurpureum'

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm

Acer palmatum 'Atropurpureum' of Japanse esdoorn:

Acer palmatum 'Atropurpureum' is de meest bekende variant van de Japanse esdoorn. Het is een langzaam groeiende tuinplant met open, grillige structuur. De bladeren zijn handvormig (palmatum=handvormig) en diep ingesneden. In het voorjaar zijn die bladeren mooi rood, in de herfst verkleuren ze purperrood en tegen de winter valt het blad af; dan heeft de takkenstructuur zijn decoratieve waarde.

 

Standplaats:

Acer palmatum 'Atropurpureum' is een aanrader voor elke tuin en in het bijzonder voor de Japanse tuin, maar ook als kuipplant kan deze tuinplant prima dienst doen. De Japanse esdoorn houdt van vochthoudende, goed waterdoorlatende, lichtzure bodem. Geef hem een beschutte standplaats in de halfschaduw of schaduw, zodat zijn bladeren beschermd worden tegen al te felle zon. Uitdrogende wind kan het blad verdorren.

 

Snoei en onderhoud:

Geef de Japanse esdoorn in het voorjaar wat compost of tuinturf om de bodem te verrijken. Acer palmatum ‘Atropurpureum’ dient zo min mogelijk gesnoeid te worden, omdat de takken snel kunnen gaan bloeden na een snoeibeurt. Oude of vormverstorende takken kunnen het beste in november/december afgeknipt worden.De Acer palmatum 'Atropurpureum' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.