» Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL+

Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 120/140 cm

Acer palmatum 'Atropurpureum' of Japanse esdoorn - Informatie:

De Acer palmatum ‘Atropurpureum’ is in verschillende maten verkrijgbaar bij Tuinplantenwinkel. Deze XL+ variant heeft reeds een flinke hoogte en is direct toe te passen als solitair in de tuin. Uiteindelijk kan de struik een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter, maar door zijn langzame groei kan dit wel enkele jaren duren. De sterke struik heeft rode bladeren, die in de herfst dieprood verkleuren. In mei komt de heester tot bloei met onopvallende tuilen van rode bloemetjes. Hieruit ontstaan later de welbekende zaden die als helikopters naar beneden zweven.

 

Standplaats:

Zet de Japanse esdoorn bij voorkeur in goed doorlatende, humusrijke tuingrond, op een halfschaduwrijke standplaats in de luwte. Niet binnen verharding aanplanten. Geschikt voor parken, boombakken op terras, attractieparken, begraafplaatsen, grote en kleine tuinen, patiotuinen. 

 

Snoei en onderhoud:

Geef de plant in het voorjaar wat compost of tuinturf om de bodem te verrijken. De Acer palmatum ‘Atropurpureum’ dient zo min mogelijk gesnoeid te worden, omdat de takken snel kunnen gaan bloeden na een snoeibeurt. Oude of vormverstorende takken kunnen het beste in november/december afgeknipt worden.

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL+ | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.