Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over acer palmatum

De Acer palmatum of Japanse esdoorn; geschikt voor elke tuin

De Acer palmatum kan in werkelijk elke tuin een plek krijgen. Er bestaan zoveel varianten, er is altijd een geschikte kandidaat te vinden! Op deze pagina staan de grotere maten en boomvormen. Tuinplantenwinkel.nl biedt een nog veel uitgebreider assortiment aan Acer palmatum. Klik HIER om dit assortiment te bekijken. 

De Japanse esdoorn als meerstammige boom

De Acer palmatum wordt hier onder andere aangeboden als grote struik. Deze struikvormen groeien in de loop van de jaren uit tot een meerstammige boom. Verschil tussen de soorten zit hem meestal in de bladvorm en -kleur. De groeiwijze is doorgaans vaasvormig opgaand. Een Acer palmatum kan tot 4 meter hoog en breed worden.

Acer palmatum snoeien

Het beste komt de Japanse esdoorn tot zijn recht als hij in zijn natuurlijke vorm kan uitgroeien. Snoei is eventueel nodig als takken elkaar kruisen (vormverstorende takken). Mocht de ruimte voor de meerstammige Acer palmatum toch te klein zijn, begin dan tijdig met snoeien. Laat de boom niet eerst te groot groeien. Dikke takken wegsnoeien leidt vaak tot verminking van de natuurlijke vorm van de Acer palmatum. Voor een mooiere uitstraling als meerstammige boom, kunnen in de loop van de jaren de onderste takjes van de Acer palmatum weggesnoeid worden. Op die manier komen de stammen beter tot hun recht. 

Standplaats van de Acer palmatum

De Nederlandse naam van de Acer palmatum is niet voor niks Japanse esdoorn. In de Japanse tuin kunnen verschillende varianten van de Acer palmatum zeker niet ontbreken. De boomvorm van de Japanse esdoorn kan hier perfect tot zijn recht komen. De meerstammige Japanse esdoorn kan ook prima als solitair worden aangeplant. In het gazon, maar ook in de grote border met onderbeplanting van bijvoorbeeld Gerranium macrorrhizum, Liriope of Varens

Acer palmatum in bloempotten

De Acer palmatum wordt vaak gebruikt om in grote bloempotten aan te planten. Dit kan prima, maar houdt er rekening mee dat de Japanse esdoorn dan niet op een plek gezet wordt waar hij de hele dag in de volle zon staat. Tijdens hete en droge zomerdagen kan het blad van de Acer palmatum verbranden. 

 

de bekendste japanse esdoorn bomen zijn roodbladerig

 

Inspiratie Acer palmatum:

Acer 'Garnet' heeft rood diep ingesneden blad

 

De Acer palmatum 'Garnet' heeft een brede lage groeiwijze als een paddenstoel en heeft zeer fijn rood blad. 

frisgroen blad van de japanse esdoorn

 

Acer palmatum is er in vele bladkleuren, ook mooi frisgroen en neutraal. 

 

uitbundige herfstkleur bij deze japanse esdoorn

 

Deze japanse esdoorn, Acer palmatum 'Osakazuki' kreegt een zeer uitbundige herfstkleur, dit kan per standplaats en jaar wisselen. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.